25. oktober 2021
Jeanette Ottesen på bassinkanten i Farum. Her træner hun fremover for at nå sit helt store mål. Hun vil til OL i 2020. Hun har klubbens opbakning, og de har også ansat hendes mand som træner. Foto: Mads Hussing
gallery icon

Se billedserie

Jeanette Ottesen på bassinkanten i Farum. Her træner hun fremover for at nå sit helt store mål. Hun vil til OL i 2020. Hun har klubbens opbakning, og de har også ansat hendes mand som træner. Foto: Mads Hussing
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ambitionerne er store i Farum Svømmeklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ambitionerne er store i Farum Svømmeklub
Sport Nordsjælland - 13. februar 2019 kl. 21:26
Af Mads Hussing

Farum Svømmeklub har de samme ambitioner som Jeanette Ottesen. De vil gøre sig internationalt.

- I 2016 satte jeg mig ned sammen med trænergruppen og arbejdede på en plan for, hvordan vi kommer til næste step. Det er dejligt, at vi vinder alle de her danske mesterskaber, vi sætter danske rekorder, men vi vil mere, og det vil svømmerne også gerne, siger Farum Svømmeklubs cheftræner, der gerne vil forklare, hvordan det kan være, at en svømmer som Jeanette Ottesen vælger at svømme i Farum.

- Vi har drøftet, hvad skal der til, for at sådan en som Jeanette ser, hvad vi kan give herude, for vi er overbeviste om, at vi kan give det, som en svømmer som Jeanette har behov for at drive karrieren videre, siger Claus Buss, mens Jeanette Ottesen bryder ind.

- Jeg tror ikke, der er mange svømmere i Danmark, der ved, hvilke forhold der er herude. Vi skal heller ikke sprede rygtet for meget, siger hun med et smil.

Stærke på herresiden
Jeanette Ottesen vil ikke være den første Farum-svømmer, der kommer til OL, hvis hendes drøm om at komme med til de olympiske lege i Tokyo i 2020 bliver en realitet. Ved de seneste to OL har klubben været repræsenteret af Anders Lie, der dog til daglig træner i USA.

- Farum Svømmeklub har over en lang årrække været stærk på herresiden, og vi besidder lige nu syv ud af otte danske rekorder på holdkapsiden, så det fortæller, at der har været en vis bredde heroppe. En del af de svømmere, vi har, har deltaget ved internationale stævner, siger Claus Buus, der efter perioden med de mange danske rekorder sammen med svømmerne, gerne ville mere.

- Der er ingen tvivl om, at vi har faciliteter og filosofi på plads. Vi har en gruppe, der i mange år har gjort sig godt, men vi vil gerne flytte barren. Vi er en gruppe mennesker, det er både trænere, svømmere og bestyrelsen, der alle har ambitioner. Vi vil bygge et miljø op, som giver mulighed for svømmere at opnå den olympiske drøm, siger cheftræneren.

Jeanette Otteson nyder også godt af det miljø, hvor der er ambitioner, og hvor der er gode herresvømmere.

- Der ligger en håndfuld gode svømmere herinde. Vi har tre-fire drenge, der er rigtig gode. Det er også en af tingene, som også har været med til at gøre, at det bliver et rigtig godt miljø for mig.

- Jeg kan blive presset, og nu får jeg også nogle træningspartnere. Det er drenge, der er gang i dem, og ting bliver bare mindre kompliceret, når det er drenge.

- Jeg er glad for at komme til træning med nogle, der er bedre end mig, som kan presse mig, og forhåbentlig kan jeg også lære dem noget, siger hun.

Fleksibilitet i træningen
Claus Buus er klar over, at når man arbejder med ældre svømmere - som Jeanette Ottesen med sine 31 år er - så skal man ikke bare sætte et standardtræningsprogram op. Det bliver der heller ikke bare gjort for de andre dygtige svømmere i Farum Svømmeklub.

- Der er nogle af de ting, der har været essentielle for os, det er at bringe atleten i centrum. Vi skal sikre, at alt er i balance. Det er vigtigt, at ejerskabet og medindflydelsen er med i den proces.

- Så når sådan en som Jeanette kommer her og siger, for at jeg kan drive det videre, så har jeg behov for nogle ting, der skal være i balance i mit liv. Hun har en familie, der skal være i balance, og vi ved også udmærket, at når man har en lille datter, så kan der ske mange ting, så den fleksibilitet er vigtig.

- Det er vigtigt, at både vi som klub og som trænerteam kan forstå og acceptere det. Så dagene er ikke altid ens, og vi kan ikke forvente, at tingene bare sidder, som det skal hver eneste dag, siger Claus Buus.

Økonomien er vigtig
Det er ikke gratis at drive et setup og en klub, som Farum Svømmeklub gør. Når man har så høje ambitioner, så koster det.

- Der er en vis kvalitet, vi gerne vil have, og så er der en økonomisk grænse i det. Det er vores største udfordring. Vi skal ikke bare have vandtid, men vi skal også have alt udenom, siger Claus Buus, og Jeanette Ottesen uddyber.

- Det er en af de ting, jeg ligger og roder med. Jeg har også skudt med spredehagl for at få folk med på rejsen. Det er pissedyrt. Folk tror, at vi bare skal have en badedragt. Men den koster altså 4.000 kroner, og jeg skal have mere end en.

- Jeg vil også gerne give min træner løn. Jeg har rigtig mange mennesker rundt om mig nu, der gør det for deres blå øjnes skyld, som bare gerne vil hjælpe mig.

- Vi skal på træningslejr på tirsdag. Her har nogle folk sagt, at vi betaler rejsen, og vi tager også selv med, fordi så har du en fysioterapeut. Jeg bliver nærmest helt flov, for jeg kan ikke betale dem. Det er svært at finde økonomien, siger Jeanette Ottesen.

Jeanette Ottesen har trænet i Farum Svømmeklub i lidt over en uge, og hendes helt store mål er at komme med til OL i 2020. Det vil være hendes femte OL på stribe, og hun vil gerne slutte ved det store mesterskab.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?