27. marts 2019
Nicolai Larsen lytter på sin nye målmandstræner i FC Nordsjælland, Pablo Martinez Moreno, og tænker måske også lidt på, hvordan han bliver nyt førstevalg i FC Nordsjælland.
Nicolai Larsen lytter på sin nye målmandstræner i FC Nordsjælland, Pablo Martinez Moreno, og tænker måske også lidt på, hvordan han bliver nyt førstevalg i FC Nordsjælland.
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åben plads i FCN-buret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åben plads i FCN-buret
Sport FAA - 23. juni 2018 kl. 13:10
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På listen over FC Nordsjælland-spillere, der kunne være på vej væk til en større europæisk liga, stod den islandske VM-keeper Runar Alex Runarsson nok ikke øverst.

arrow Læs også: Der skal kigges på målmandspladsen

Men det var islændingen, der røg først, og det efterlader en sjælden åben plads mellem stolperne på FC Nordsjælland-holdet. Kampen står mellem rutinerede Nicolai Larsen og unge Peter Vindahl Jensen, men pilen peger i første omgang på Nicolai Larsen, der med over 200 Superligakampe for AaB har den erfaring, der mangler mange andre steder på FCN-holdet.

Selv vil Nicolai Larsen ikke uden videre udnævne sig selv til førstevalg.

- Jeg synes et eller andet sted, at uanset om Alex havde været her eller ej, så havde det været en ny start. For jeg vil rigtig gerne spille, og det var jeg gået efter igen, selv om Alex var her. siger Nicolai Larsen, der oprindeligt er fra Herlev og var ungdomsmålmand i Lyngby, inden han skiftede til AaB og blandt andet blev dansk mester med nordjyderne.

- Jeg tænker over, at det handler om en selv. Hvis ikke man præsterer, så får man ikke lov. Jeg kan kun gøre det så godt, som jeg kan, og jeg prøver hele tiden at udvikle mit spil og tilpasse det den måde, Kasper Hjulmand gerne vil have det. Men i sidste ende er man, som man er, som fodboldspiller, og så er resten op til træneren.

Den 27-årige Larsen vil dog godt gå med på, at kampen om pladsen er lidt mere interessant nu.

- Konkurrencen er åbnet mere op. Men jeg går ud fra, at klubben henter en ind, som også skal konkurrere om det. Så vi må se, hvad der sker. Men uanset hvad er jeg sulten og har blod på tanden. Det havde jeg været, uanset om Alex havde været her eller ej. Målet har fra dag ét været, at jeg skal have "trøje nummer ét", hvis man kan sige det sådan, siger Nicolai Larsen, der skiftede til FC Nordsjælland for snart et år siden.

Han har derfor også fulgt Runar Alex Runarsson på tæt hold.

- Jeg tror, det er et godt tidspunkt for ham at komme videre. Han har været her længe, og hvis han gerne vil være førstekeeper på det islandske landshold, så skal han nok udfordre sig selv, mener Nicolai Larsen.

Han står dog også over for en anden ny situation i truppen. For henover sommeren er Tobias Mikkelsen taget til Australien og har efterladt Nicolai Larsen som en af de ældste i truppen. Kun Mikkel Rygaard, 27, og Ernest Asante, 29, kan matche Nicolai Larsens dåbsattest.

- Men jeg er den eneste med børn. Det kan jeg så snakke med trænerne om. Så jeg sætter mig ind på trænerkontoret om morgenen, griner Nicolai Larsen, inden han fortsætter:

- Det er en lidt sjov ting, og jeg tænker lidt over det. Det er anderledes end det, jeg oplevede i AaB, hvor der var flere etablerede Superligaspillere. Jeg nåede længere op i hierarkiet, men der var bare spillere som Kasper Risgård og Rasmus Würtz.

- Det er en af de ting, der er rigtig spændende her i FC Nordsjælland. Man er med til at bygge noget nyt op hele tiden, og der kan jeg godt se mig selv som ham den erfarne, der har spillet en masse kampe og har noget at byde ind med. Jeg vil gerne være med til at bygge videre på den kultur, der er her.

Og skal der lyttes efter, hvad der siges nede fra målet, så hjælper det, hvis den rutinerede målmand er førstevalg.

- Ja, spiller man, så kommer det endnu mere. Og jeg vil rigtig gerne dele ud af min erfaring. Når man spiller kampene, så får man hurtigere en høj stjerne. Men jeg føler egentlig, at jeg hele tiden har haft en høj stjerne - uanset hvilket nummer i rækken, jeg har været. Der er stadig blevet lyttet, slutter målmanden.