16. juni 2019
Emil Vinjebo ser fokuseret ud forud for 2019-sæsonen. Foto: Riwal Readynez Cycling Team
Emil Vinjebo ser fokuseret ud forud for 2019-sæsonen. Foto: Riwal Readynez Cycling Team
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vinjebo vil tage endnu et skridt op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinjebo vil tage endnu et skridt op
Sport DB - 15. januar 2019 kl. 23:00
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde-drengen Emil Vinjebo er hér pr. 1. januar skiftet til det nu fuldstidsprofesionelle Riwal-hold - et skifte, der er lige så logisk, som hans 2018-sæson var god.

De to ting går ofte hånd i hånd - men at Vinjebo i det hele taget skulle ende på det såkaldte pro kontinental-niveau, det har ikke ligget i kortene de seneste år.

For nuvel, den stærke allroundrytter har da gjort det fint i de danske løb og mindre udenlandske af slagsen - men derfra er der dælme langt til for fire måneder siden at sidde med i hovedfeltet helt ind i finalen af VM i landevejscykling - som en del af det danske landshold.

Vinjebo er med andre ord slået sent igennem; hans netop overståede gennebrudssæson kom først som 24-årig.

Spørgsmål: Har du gjort noget andet i det forgangne år rent træningsmæssigt eller lignende, siden du har løftet dit niveau så relativt meget i 2018?

- For det første vil jeg nævne en faktor, som man overhovedet ikke er herre over selv, men som bare er virkelig vigtig: Jeg døjede ikke med nogen former for sygdom eller skader sidste vinter, og det betød, at jeg kunne opbygge en kæmpe base af træningskilometer, allerede inden de første løb kom.

- Og så er jeg i langt højere grad begyndt køre med en masse korte og eksplosive intervaller i min træning - hvilket nok har været den del, jeg lige har manglet i cykelløbene i de tidligere år. Altså den sidste punch, der skal til for at sidde med over bakkerne i finalen af et løb, for eksempel.

Nu gælder det så den stadig spritnye 2019-sæson for Riwal Readynez Cycling Team - som Emil Vinjebos nye hold hedder i sin fulde udstrækning.

Det danske mandskab er som antydet rykket op i cykelsportens næstfineste division, og det betyder, foruden overgangen til at være fuldstidsprofessionel, også et langt hårdere og sværere løbsprogram.

Og det har han allerede vist sig helt klar over rent træningsmæssigt. Op til jul var Emil nemlig på Lanzarote for at »for-træne« op til den nye sæson, så heller ikke engang i den søde juletid fik han hvilet lidt ekstra. Og den 28. januar gælder det så den »rigtige« træningslejr i Calpe i Sydspanien sammen med de nye holdkammerater.

Den 24-årige roskildensers løbsprogram starter først i slutningen af februar, så i de kommende uger skal han primært koncentrere sig om at få trænet en masse, og så ellers »bare« lige holde sig fra at styrte eller blive syg - apropos den førnævnte gode start på sæsonen for et år siden.

Og lige nu, der skal der bare »bygges på«, som det ofte beskrives med et moderne sportsudtryk.

- Jeg vil gerne blive endnu bedre end det niveau, jeg allerede har vist. Jeg vil gerne bygge videre på min enkeltstart i år, for så kan jeg forhåbentlig nærme mig nogle af de bedste ryttere i de ugelange etapeløb, som vi skal køre, siger Vinjebo og uddyber.

- På sigt kunne det være fedt at kunne køre med om sejren i kortere etapeløb som Binck Banck Tour, Tour of Yorkshire og lignende. Det synes jeg, at Danmark Rundt sidste år (sluttede på en 6. plads, red.) gav forhåbninger om.