24. juli 2019
Ludvig Wacker i sit nye holdtøj.Foto: Development Team Sunweb
Ludvig Wacker i sit nye holdtøj.Foto: Development Team Sunweb
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge Wackers store udlandseventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge Wackers store udlandseventyr
Opdateret 20. februar 2019 kl. 16:50
Sport DB - 20. februar 2019 kl. 11:31
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi har lige modtaget vores anden sending af team-cykeltøj, og altså: Der er snart ikke plads til mere cykeltøj i mit skab. Derudover er hele udstyrsdelen et kapitel for sig. Hér har jeg tre cykler plus en enkeltstartscykel - som junior havde jeg én cykel.

Sådan lyder det indledningsvis fra den unge Ludvig Wacker, som op til denne sæson skiftede de trygge og velkendte rammer i Team Roskilde Junior ud med en kontrakt med en to-årig kontrakt med "Development Team Sunweb" - også kendt som storholdet Team Sunwebs U23-hold.

Holdet kører mestendels løb i netop U23-klassen, men vil også komme til at deltage i en del løb blandt seniorryttere, så den 18-årige Wacker er bestemt blevet kastet for løverne. Og hans første indtryk af de nye forhold er meget positive.

- Det er helt vildt. Det er et stort og spændende projekt, og man lever virkelig som en professionel, selv om jeg teknisk set ikke er det endnu. På mange måder er alt bare sat i styring, og intet er overladt til tilfældighederne. Det er virkelig fedt, påpeger Roskilde-drengen.

Der går en mere eller mindre lige linje fra det professionelle World Tour-hold Team Sunweb ned til U23-udgaven af holdet. Og det vil sige, at alt lige fra cykler og udstyr er det samme - og desuden er der hyppig interaktion med rytterne fra World Tour-holdet.

- Vi har lige været på træningslejr i Calpe i Spanien, og hér var der fem af rytterne fra World Tour-holdet med. Det var rigtig fedt at suge til sig, for eksempel fra en mand som Nikias Arndt, siger den unge sjællænder om den tyske sprinter. En ryttertype, som Wacker i øvrigt selv mestendels ser sig selv som.

Det siger også noget om "voksen-udgaven" af Team Sunweb, at holdet er det klart yngste på World Tour'en, for det indikerer klart, at man satser langt mere på egne talenter end på store, dyre profiler hentet ind fra resten af Europa.

Holdet råder eksempelvis over det danske es, Søren Kragh Andersen (24) samt bl.a. en anden dansker i Casper Pedersen (22) Ej heller må glemmes schweiziske Marc Hirschi, som i efteråret blev U23-verdensmester på landevej.

Hirschi er netop et produkt af "Development Team Sunweb", og det viser tilsammen for det første, at der satses meget på ungdommen på World Tour-holdet - og at fødekæden fra U23-holdet virker.

- Jeg er én af de alleryngste på udviklingsholdet, og jeg bliver bestemt ikke kaptajn fra start. Men man får sine egne muligheder undervejs, og jeg synes holdet har en model, som ser ud til at virke, siger Ludvig Wacker.

I forhold til løbsprogram i foråret starter han ud i Kroatien med løbene Trofej Umag og Trofej Porec i starten af marts, inden han i april ikke mindst skal køre U23-udgaven af Paris-Roubaix. Noget han glæder sig voldsomt til.

Senere på foråret gælder det så det hollandske løb Volta Limburg, og hvis man ikke skulle kende dette race, så er det et kæmpestort løb for alle unge hollændere. Et løb i UCI-kategori 1.1, i øvrigt.

- Altså i det hele taget ER det hér hold så godt som hollandsk. Det kan godt være, at holdet har tysk licens, men alt andet emmer af Holland. For eksempelvis har holdet et slags akademi i byen Sittard, hvor man bor i små huse hver for sig, men lige ved siden af hinanden. Det giver en fantastisk mulighed for at lave træningsfællesskaber osv, siger Wacker.

Selv bor han - lidt endnu - stadig hjemme i Roskilde hos forældrene, men når studenterhuen er i hus til sommer er planen, at han netop skal ned og bo på akademiet i Sittard.

Spændende tider er i vente for den unge mand.