17. januar 2019
Greves kvinder spillede søndag mod B93. Nu går holdet måske i opløsning efter denne sæson. Foto: Jeppe Lodberg
Greves kvinder spillede søndag mod B93. Nu går holdet måske i opløsning efter denne sæson. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor mystik om Greve Fodbolds kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor mystik om Greve Fodbolds kvinder
Opdateret 14. maj 2018 kl. 22:10
Sport DB - 14. maj 2018 kl. 22:08
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Greve Fodbold vil ikke længere støtte kvinderne om oprykning til 3F ligaen!«

Sådan lød første sætning i den statusopdatering, som Greve Fodbolds Kvinder mandag aften ved 22-tiden lagde på Facebook.

Den fortsatte:
»I dag fik alle kvinderne en trist meddelelse fra bestyrelsen: De vil ikke længere vil satse på kvindefodbolden i Greve Fodbold.

Kvinderne har efter mange år i 1. division sikret sig oprykning til Kvalifikationsligaen i november 2017 - og med en tæt og spændende sæson, har kvinderne stadig mulighed for at rykke op i 3F Ligaen. Bestyrelsen og klubben vil dog desværre ikke støtte kvinderne med det sidste økonomisk, men i stedet satse på ungdommen i klubben. Derfor er en oprykning ikke mulig grundet manglende økonomiske midler,« hedder det.

Videre:
»Spillerne er selvfølgelig enormt skuffede, men spiller sæsonen færdig - stadig med målet om at vinde kampe og sikre sig oprykning. Vi håber, at ALLE vil komme ud og vise deres støtte til kvinderne i deres sidste tid i klubben!«

Videre fortælles det, at trænerteamet med Lasse Petersen i spidsen stopper til sommer.

»Det nuværende trænerteam har valgt at stoppe grundet den manglende opbakning fra bestyrelsen. Men bliver naturligvis og gør sæsonen færdig. Kvinderne har fået tilbuddet om at forsætte i klubben efter sommerferien, men under nye trænere og andre forhold.«

»Alle på og omkring holdet er utrolig kede af at denne rejse slutter - og vil gerne takke alle som troligt har fulgt kvinderne, og støttet dem i tykt og tyndt.«
Omkring kl. 22.40 blev statusopdateringen med de mange tilhørende kommentarer fjernet.
I mellemtiden havde vi en snak med formand Charlotte Preisler, der
ikke forstod ikke en lyd af, at kvinderne mandag skulle have fået besked fra bestyrelsen om, at man "ikke længere vil satse på kvindefodbolden i Greve Fodbold."
- Det passer ikke, og vi har ikke holdt møde med hverken trænerne eller spillerne om noget som helst. Det er det pure opspind det, der er skrevet og en decideret løgn fra deres side fordi en eller anden har ondt i r..siger en tydelig oprørt Charlotte Preisler.
Vil I ikke støtte holdet?
- Jo vi vil, og holdet har fået flere penge i år end sidste år. Vi ved ikke, om holdet rykker i 3F Ligaen, men gør holdet det, så skal vi finde rigtig mange penge. Lige nu skal de lige op først, og vi har ikke sagt nej til noget som helst, siger Preisler.
Efter denne sæson tager holdets cheftræner Lasse Petersen til Brøndby IF for at blive U18-træner.
- Jeg har ikke talt med Lasse om det her overhovedet, men vi ønsker ham held og lykke, for vi kan ikke være med på den økonomi, der er i Brøndby.
- Jeg er rasende over det her - og ked af det og skuffet over, at nogen finder på at lave sådan en opdatering. Det er næsten det værste. Vi har udviklet Greve Fodbold til at være en ordentlig organisation med gode trænere og hvor drenge og piger kan blive udviklet. Det er det, vi vil, og så sidder der en træner eller andre og skriver sådan. Det er skuffende, og det gør ondt hjertet, at man ikke har den klubfølelse for Greve, siger Preisler.
Hvad skulle baggrunden være for at lyve om bestyrelsens intentioner?
- Jeg ved det ikke, og jeg er blevet kimet ned. Det her handler om følelser, og der et speget spil i gang, siger formanden om uroen i den klub, hun er formand for.
- Vi har nogle vanvittigt dygtige piger, og vi ansætter dygtige trænere, og vi vil udvikle dem begge fordi de er så meget hype omkring kvindefodbolden. Men vi sætter ikke klubbens ve og vel og økonomi over styr på den konto. Det er der ingen klubber, der vil, og Taastrup FC måtte jo også lukke deres hold for nogle år siden.
- Vi ville knække nakken, hvis vi satsede det hele på enten kvinde- eller herreholdet, for vi er altså bare en amatørklub. Vi gør det godt her og bedre end nogensinde, og derfor er det skuffende, at nogen vil skrive sådan, siger Charlotte Preisler altså inden, at statusopdateringen blev slettet.
Greves kvinder i kvalifikationsligaen ligger nummer fire efter fem spillede kampe med syv point. B93 har ni point, Vildbjerg 11 og FC Thy-ThistedQ 13 point.
Greve mangler at spille fem kampe - den næste spilles på hjemmebane pinsesøndag mod Vejle.