20. januar 2018
Malte Amundsen (i midten) er meget tilfreds med den måde tingene fungerer i HB Køge. For eksempel den, som han selv formulerer det, »lidt tiki-taka-agtige spillestil«. Foto: Anders Kamper
Malte Amundsen (i midten) er meget tilfreds med den måde tingene fungerer i HB Køge. For eksempel den, som han selv formulerer det, »lidt tiki-taka-agtige spillestil«. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Teenager nyder tilliden hos HB Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teenager nyder tilliden hos HB Køge
Sport DB - 17. marts 2017 kl. 14:58
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er kun godt en måned siden, at han skulle putte sit 19. lys i lagkagen, men rent fodboldmæssigt har Malte Amundsen været granvoksen i et godt stykke tid allerede.

Ja, faktisk har HB Køges venstreback allerede nu spillet 33 førsteholdskampe for klubben - hvilket må siges at være ret bemærkelsesværdigt de få »årringe« taget i betragtning.

Sprøgsmål: Er du egentlig selv overrasket over, hvor hurtigt du er blevet en fasttømret del af det her mandskab?

- Ja, når man tænker på det store billede, så er jeg. For tænker jeg bare to år og et par måneder tilbage, så løb jeg dengang rundt på U17-holdet, og var ikke engang i spil til U19-holdet endnu. Men så et par måneder efter - altså i foråret 2015 - blev jeg for første gang hevet op og træne med 1. holdet. Og det gav mig helt vildt meget blod på tanden, forklarer Malte Amundsen, som trods det at være lidt overrasket over den hurtige tilknytning til holdet tilføjer:

- Jerg er rigtig ung, men jeg føler mig også rigtig godt tilpas, og jeg synes faktisk at det kører rimelig godt for mig derude (på kanten, red.) Vi er i det hele taget et ungt hold, så det passer mig fint, siger han.

Mange opfatter formodentlig Malte Amundsen som lidt af et »Henrik Lehm-projekt«, men faktisk var det allerede Henrik Pedersen, der så lyset i den hurtige og offensivt anlagte venstreback.

Debut'en faldt i efteråret 2015 mod hendegangne FC Vestsjælland, og selv om Amundsen aldrig blev fast mand under Pedersen (der var lige en anden »P«, nemlig Kristian, som kom lidt i vejen) - så skylder Malte stadig eks-træneren en ordentlig krammer, spørger man forsvarsspilleren selv.

- Helt klart. Det var Henrik Pedersen, der turde at tage det helt store sats og lod mig debutere som 17-årig. Og som også holdt mig i ilden ved at lade mig få en pokalkamp hist og hér, selv om jeg dengang ikke var fast mand, påskønner Amundsen - som dog også har masser af lovord for den nuværende træner-Henrik. Med efternavnet Lehm.

- Lehm har lige fra start vist mig en stor tillid, og det betyder alt. Altså han er SLET ikke bange for noget, når det kommer til at bruge unge spillere, og det tror jeg alligevel ikke er hver dag, at man ser dét i 1. division, vurderer vurderer knøsen, som har aner i Næstved.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk