23. oktober 2019
Julie Frilund blev TMS-topscorer med seks mål, og på en dag med mange skadede Ringsted-spillerne afhang rigtig meget af hende. Foto: Kasper Nørgaard Hansen
gallery icon

Se billedserie

Julie Frilund blev TMS-topscorer med seks mål, og på en dag med mange skadede Ringsted-spillerne afhang rigtig meget af hende. Foto: Kasper Nørgaard Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: TMS kom nærmere overlevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TMS kom nærmere overlevelse
Sport DAGBLADET - 22. april 2019 kl. 15:37
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

TMS Ringsteds kvinder sikrede sig mandag en sejr på 24-19 over Lyngby i den første kamp i kvalspillet om en plads i 1. division. De to hold mødes igen i Lyngby den 1. maj - og får TMS mindst uafgjort i dén kamp, er holdet sikret overlevelse.

arrow Læs også: TMS taber - og anker - klagesag over tvangsnedrykning

Omvendt - hvis de grønblusede taber dén kamp, skal de to hold ud i en tredje og afgørende kamp i Ringsted.

Påskekampen startede - som så ofte i den slags knald-eller-fald-kampe - ganske nervøst ud og med mange brændte afslutninger fra begge mandskaber, og derfor hed stillingen da også bare 2-2 efter 10 minutter spillet. Og allerede hér syntes det overvejende sandsynligt, at det ikke skulle blive nogen målfest.

Flere lokale nyheder - få nyhedsbrevet

Omkring dobbelt så lang tid henne i opgøret så de grønblusede dog ud til at spille lidt mere frigjort i begge ender, og da Julie Frilund sendte bolden i nettet til 7-4 til TMS, var der for første gang tre måls forskel mellem holdene.

Tendensen varede resten af halvlegen ud, og særligt var TMS'ernes succesperiode funderet i en benhård defensiv, hvor særligt midterblokken anført af Katrine Thomsen var hårdtslående. Og efter 25 minutter havde Lyngby stadig blot scoret fem gange - mod Ringsteds 10.

Pausestillingen 12-6 var med TMS-briller tilsvarende betryggende, og så virkede det hele lyst for midtsjællænderne.

Men sørme om ikke, at holdet straks fra 2. halvlegs start begyndte at forfalde til sjuskede afslutninger på halve opspil - alt imens Lyngby kom flyvende ud af starthullerne. Og derfor stod der lynhurtigt 12-9 på måltavlen, og alt virkede åbent igen.

I den sammenhæng hjalp det bestemt heller ikke, at både Louisa Mittet og Julie Frilund tillod sig at brænde straffekast, og efter 49 spilleminutter var målforskellen stadig kun på tre i form af 17-14 på tavlen. Kønt var det dælme ikke fra nogen af holdene - men nerve og tænding var der masser af.

Det var dog som om, at kampen for alvor tippede til hjemmeholdets fordel, da det på trods af to redninger i træk fra Lyngbys keeper - én fra hver fløj - alligevel endte med at bolden røg ud i hænderne på stregspiller Katrine Thomsen, som kunne score. Det var seriøs mangel på held for Lyngby.

Det var dødsstødet for gæsterne, og så stak TMS til sidst af til en relativt sikker sejr.

arrow Frilund nyder stort ansvar hos TMS
24. april 2019 kl. 10:07 Opdateret: kl. 10:07
arrow TMS-trup er næsten på plads
24. april 2019 kl. 08:58 Opdateret: kl. 08:58
arrow Nyberg ny assistent i TMS
24. april 2019 kl. 08:14 Opdateret: kl. 08:14