20. januar 2019
Mikkel Tønners har gjort det godt i TMS-målet. Foto: Anders Kamper
Mikkel Tønners har gjort det godt i TMS-målet. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: TMS er sagen for Tønners

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TMS er sagen for Tønners
Sport DB - 19. januar 2018 kl. 10:05
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra sekundabold i lavere divisioner sidste forår til Håndboldligaen efter sommerferien. Det kan blive virkeligheden for Mikkel Tønners og hans holdkammerater i TMS Ringsted, hvis alt går som det ser ud til at gå.

arrow Læs også: Dalmose i TMS til 2022

TMS fører 1. division med hele fem point ned til de nærmeste forfølgere fra Randers, mens lørdagens gæster fra Odder er et mere efter.

En drømmesituation for TMS, der i Mikkel Tønners har fået en stabil målmand, der mere end har løftet opgaven efter Brian Jørgensen. Tønners har sågar været bedste målmand flere gange i makkerskabet med Frederik Andersson.

For mange år siden spillede han tre sæsoner i den bedste række med Helsinge, og derefter blev det til en enkelt med Ajax.

Nu kan det også ske med TMS. Er han klar til det?

- Vi var været stabile som hold, men om jeg personligt er klar til Ligaen...det bliver bedre og bedre, og jeg finder tilbage til nogle ting, som fungerer. Jeg håber, jeg er klar til Ligaen, hvis vi rykker op, for der skal redninger til, det er der ingen tvivl om, siger Mikkel Tønners.

- Jeg synes, Ligaen ser stærkere ud end da jeg sidst var der. Der er mange flere gode hold med større økonomier, og der er udlændinge i næsten alle trupper, der alle har deres profiler. Man skal virkelig levere varen hver gang for at være med deroppe.

Er du ved at finde dit gamle niveau?

- Jeg har en fornemmelse af, at jeg blevet mere stabil over sæsonen og har fundet ind - og tilbage - til nogle rutiner og måder at agere på. Det er ok, men jeg er frem til en pause efter denne sæson, hvor jeg har tid til mit bygge formen op og blive fysisk klar. Jeg blev kastet lige ind i det i sommer - det har givet lidt udfordringer skadesmæssigt, som jeg håber at undgå næste sæson. Uanset om det er 1. division eller ikke.

- Mange af de gamle skader har været oppe at vende, og de kunne have været undgået med forebyggende træning og bedre tid. Den kommer nu, så jeg kan ikke trænet 100 procent igennem fordi det hele tiden er en kamp for at blive klar til weekenden. Det er ulempen, men efter denne sæson er der tid til bedre træning, så jeg kan stå stærkere næste sæson, siger Tønners.

Som 38-årig og tilbage fra lavere rækker havde han set sig selv i anden rolle i TMS end den, det er endt med, hvor Tønners ofte har stået på et stabilt, højt niveau.

- Frederik er en superdygtig målmand, og han leverer gode præstationer til træning, og vi har jo været i spil begge to i alle kampe. Jeg er ikke langt foran Frederik, men har måske været mere stabil. Vi supplerer hinanden godt, og der er brug for os begge, og det er fedt med den konkurrence.

Kan I løfte Jer endnu mere, hvis det hedder Ligaen efter sommerferien?

- Det vil jeg håbe, men så har vi et år sammen, og for Frederiks vedkommende har han så et år mere som målmand og den rutine, det giver. Rutinen betyder utrolig meget, men der er lang vej endnu til Ligaen, og jeg vil ikke sælge skindet for tidligt...

- Hvis vi taber til Odder og endnu en, så er det helt lige igen, så fokus er på vores egen målsætning om at vinde alle kampene. Så må de andre slå hinanden, og det er fint! Vi vil helst slutte sæsonen med kun at have tabt en kamp.

Men hvad tænker du, når du ser på stillingen?

- Jeg følger da med i de andres kampe, når vi ikke spiller og sidder med armene over hovedet, hver gang de smider point! Det giver os noget luft, men det må ikke blive en sovepude. Alle vil slå nummer et, og holdene i bunden spiller ofte lidt over niveau fordi de gerne vil drille eller slå os. De har ikke noget at tabe, så der er pres på konstant, indtil sidste runde, hvor vi forhåbentlig er tre point foran Randers! siger Tønners om netop sidste runde-opgøret, hvor Randers besøger Ringsted.

- Der er fint for os, at der er mange, der slås om 2. og 3. pladsen, og nogle af resultaterne vil forhåbentlig gavne os endnu mere.

Styr på forsvaret
Lørdag venter Odder i Dansk Kabel TV Arena, og det var netop østjyderne, der har slået TMS i denne sæson - som de eneste.

- Vi skal have styr på forsvaret, så tror jeg vi står godt mod dem, og der er vi kommet langt. Vi er blevet mere sammentømret, så jeg forventer en bedre forsvarsindsats end i første kamp. I starten af sæsonen var angrebet vores bedste våben, hvor vi scorede mange mål og lukkede mange ind. Der er vi blevet bedre i forsvaret. Det gør os mere stabile - og nu skal vi have angrebet fuldt i gang sammen med kontrafasen, og får vi det, så er vi et niveau over de andre.

- Vi er rækkens bedste hold. Vi har tabt til Odder, og både mod Team Sydhavsøerne og Ajax havde vi muligheden for at vinde, men spillede uafgjort. Det er fint at være jagtet - og rart at ligge i toppen! Vi er ikke afhængige af de andre og kan selv afgøre det. Det er en »fed hånd« at have, siger Tønners.

Efter blot få måneder i klubben forlængede han kontrakten, så den løber til sommeren 2021.

- Det er super fedt at spille i TMS, en fed klub - både klubben og organisationen fungerer. På mange måder er det som at spille i en Ligaklub fordi der er styr på tingene, og vi skal bare koncentrere os om at spille håndbold. Samtidig er det et fedt hold at spille på fordi der er mange gode spillere, blandet i alder, og de unge er altså gode. Det giver gode træninger, og det er vigtigt for mig i min alder. Det skal være sjovt at komme til træning hver gang, og det er det. Det skal ikke være et surt slid, og det er det absolut ikke, siger Tønners, der har fået det til at hænge sammen med håndbold, familie og arbejde.

- Det fungerer fint. Familien er med på idéen og synes, det er sjovt, og det er det vigtigste.

arrow Billeder: TMS i stor triumf
20. januar 2018 kl. 22:19 Opdateret: kl. 22:19
arrow TMS ydmyger Odder
20. januar 2018 kl. 17:35 Opdateret: kl. 20:30
arrow TMS-kvinder tabte til sidst
20. januar 2018 kl. 16:04 Opdateret: kl. 17:53