15. juli 2019
Michael Riis var med otte mål - heraf fire på straffekast - bedste mand hos TMS i mandagskampen. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Michael Riis var med otte mål - heraf fire på straffekast - bedste mand hos TMS i mandagskampen. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: TMS er meget tæt på nedrykning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TMS er meget tæt på nedrykning
Opdateret 11. marts 2019 kl. 22:39
Sport DB - 11. marts 2019 kl. 20:20
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det nærmede sig i den grad vind eller forsvind for TMS Ringsted mandag aften hjemme mod Ribe-Esbjerg, for et TMS-nederlag ville med al sandsynlighed være lig med en returbillet til 1. division. Og med et nederlag på 27-33 er midtsjællænderne nu snublende nær en nedrykning.

Med to kampe tilbage i sæsonen skal TMS nemlig hente hele fire point på enten Kolding eller Lemvig-Thyborøn.

I en totalt proppet Dansk Kabel TV Arena startede kampen helt lige ud, sådan så scoren hed 3-3 efter syv minutter. I løbet af den fase havde gæsterne fra det vestjyske allerede fået to straffekast - men til alt held for hjemmeholdet, snuppede keeper Frederik Andersson det ene.

Jævnbyrdigheden fortsatte som halvlegen skred frem, og efter det første kvarter stod der 5-5 på haluret, og for hjemmeholdets del var det som så ofte før i denne sæson playmaker Nicolai Nørager, der førte an. Tre af fem mål havde han scoret på det tidspunkt.

Til gengæld startede højreback Morten Nyberg særdeles sløjt ud med nogle sløje fejlafleveringer, og det førte flere gange til nemme kontrascoringer til Ribe-Esbjerg - i øvrigt Nybergs tidligere hold.

Samtidig begyndte de grønblusede - som det i øvrigt har været typisk gennem hele sæsonen - også at tilrage sig for mange udvisninger, og havde det ikke været for Frederik Anderssons utrolige tre straffekastredninger på 20 minutter, ville TMS Ringsted have været klart længere bagud end 6-8 efter kampens første tredjedel.

Pausestillingen hed 10-15, og så lignede det allerede en om ikke "mission impossible" - så i hvert fald en ufattelig svær én af slagsen.

TMS så ud til at vejre en smule morgenluft i starten af 2. halvleg, da Ribe-Esbjergs Jonas Tidemand fik direkte rødt for en hård tackling på Morten Nyberg. Den tidligere TMS-streg ramte Nyberg i hovedet, og så var det farvel og tak.

Et par gode scoringer af netop Morten Nyberg og Michael Riis bragte kortvarigt lidt spænding ind i kampen, men jyderne svarede lynhurtigt igen, og i den fase kunne TMS overhovedet ikke holde gæsternes langskæggede stregspiller Miha Zvizej, og så hjalp den gode fight lige lidt.

En anden udlænding hos Ribe-Esbjerg, venstrebacken Gunnar Steinn Jónsson, plaffede nemlig også boldene ind nærmest efter forgodtbefindende, så da Christian Dalmose tog en TMS-timeout efter 41 minutter, stod der 15-21 på tavlen.

I særdeleshed Michael Riis og periodevis Morten Nyberg var lyspunkterne hos Ringsted i 2. halvleg, og med 10 minutter tilbage kom holdet op på »kun« 21-24 og kort efter 23-26 - men det var så også det tætteste TMS kom på sejren mod et generelt bedre hold.

For blot at have en chance for overlevelse skal TMS Ringsted nu vinde de to sidste kampe - og heraf er den ene vel at mærke en udekamp mod Skjern. Det ser mere end svært ud..