22. oktober 2019
3. division. Holbæk-TMS Ringsted 3. Victor Høj Kolding. ¬ Foto: Per Christensen
3. division. Holbæk-TMS Ringsted 3. Victor Høj Kolding. ¬ Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: TMS-afgørelse efter påske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TMS-afgørelse efter påske
Sport DAGBLADET - 17. april 2019 kl. 13:19
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klubberne har ventet et par uger, og der kommer til at gå en lille uges tid mere, før Håndboldens Appelinstans sender deres afgørelse i sagen om TMS Ringsteds 3. holds tvangsnedrykning til kvalrækken.

arrow Læs også: TMS taber - og anker - klagesag over tvangsnedrykning

Det skete fordi TMS grundet syge spillere var udeblevet fra den anden kamp i sæsonen, ude mod FIF, og to udeblivelser er lig med tvangsnedrykning.

Men nej. Selv om Håndbold Region Øst (HRØ) først havde givet klubberne lov til at spille en ny kamp, så gav Dansk Håndbold Forbunds Turneringsudvalg medhold til klagerne fra Holbæk Håndboldklub og HVI Himmelev i, at TMS skal rykkes ud af rækken.

Den afgørelse har TMS anket til Håndboldens Appelinstans, og klubbens advokat, Martin Falk Rømer, er så sikker i sin sag, at han er klar til at køre sagen til tops i DIF om nødvendigt.

- For os er det her lige meget, om det er Ligaen eller 3. division. Vi spiller efter det regelsæt, DHF stiller op. Helt grundlæggende har HRØ en praksis med, at kan klubberne blive enige om en ny kamp, så aftaler man det og spiller. Det gjorde TMS så med FIF. Det pudsige er, at Himmelev, der har brokket sig i denne sag, selv har draget fordel af den præcedens, da de har fået flyttet kampe tidligere i sæsonen. Derfor er det dobbeltmoralsk og patetisk, at Himmelev nu himler op, hvor de kan bruge en skrivebordsafgørelse til at få nogle ekstra point for at overleve i rækken, sagde Martin Falk Rømer (Advokatfirmaet Ladefoged i Ringsted), da han havde sendt sagen til appelinstansen.

Og hvor er sagen så nu? Formand for Håndboldens Appelinstans er Karsten Madsen fra advokatfirmaet HjulmandKaptain. Han fortæller:

- Du kan skrive, at vi er i live! lyder det lunt nordjysk fra Madsen med besked til de utålmodige klubfolk, de venter på udfaldet af anken.

Udvalget sender den ud lige efter påske, senest tirsdag, fortæller han.

- Jeg har gennemført høringer af alle involverede klubber, som skal have en frist til at vende tilbage. Sagen er ikke indviklet som sådan, men den handler om en potentiel udrykning af en række, og i den situation skal alle klubber høres. Vi gider ikke have en situation, hvor en klub så bagefter siger, at den ikke er blevet hørt. Det tager lidt tid, men formalia skal være i orden, siger Karsten Madsen.

Hvad så hvis der skal spilles kampe som følge af afgørelsen - så bliver det ret sent?

- Vi får en sag ind, som skal afgøres, og der kigger vi ikke på, hvilken betydning afgørelsen får for klubberne. Vi forholder os til facts, og hvis der så skal spilles kampe eller anden, så tager Turneringsudvalget sig af det. Sagen kan jo også ryge op i DIF, så derfor er det relativt langsommeligt, når der er flere instanser. Derfor bruger vi også lidt mere tid på formalia, for ellers får vi det hele i hovedet igen. Vores udvalg er underlagt de almindelige forvaltningsretlige regler om partshøring, kontradiktion (udsagn, der modsiger selv, red.) osv., så derfor tager vi den tid, der skal til, så folk føler sig ordentlig behandlet, siger appeludvalgsformanden.

arrow Frilund nyder stort ansvar hos TMS
24. april 2019 kl. 10:07 Opdateret: kl. 10:07
arrow TMS-trup er næsten på plads
24. april 2019 kl. 08:58 Opdateret: kl. 08:58
arrow Nyberg ny assistent i TMS
24. april 2019 kl. 08:14 Opdateret: kl. 08:14