14. oktober 2019
Rasmus Svane er stolt over det arbejde, der udføres i Roskilde Håndbold, når der udklkkes så mange gode spillere. Foto: Anders Kamper
Rasmus Svane er stolt over det arbejde, der udføres i Roskilde Håndbold, når der udklkkes så mange gode spillere. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svane med blandede følelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svane med blandede følelser
Sport DAGBLADET - 09. januar 2019 kl. 11:23
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Han kunne med nogen ret lægge sig under dynen, råbe og skrige og banke knytnæverne i madrassen i ren og skær raseri.

Men det gør Roskilde Håndbolds herretræner Rasmus Svane ikke. Ej heller selvom han nu oplever, at endnu en spiller fra klubben siger farvel og tak og måske aldrig vender tilbage igen.

Tirsdag meddelte Oskar Vind Rasmussen og TMS Ringsted, at de har indgået en to-årig kontrakt med start fra 1. juli, og Oskar Vind følger i sporene på Anton Bramming, Oliver Klarskov og Morten H. Jensen, mens der i GOG render spillere som Frederik Bo Andersen og Emil Lærke rundt. Tidligere er talrige andre spillere rejst fra Roskilde Håndbold.

Talentfulde spillere, der er skolet, trænet og opvokset klubben, men som tager videre for at forfølge sportslige drømme, som ikke kan indfris hjemme på Møllehusvej.

Det begræder Rasmus Svane med det ene øje, mens han smiler med stolthed med det andet.

- Når Ringsted ligger, hvor de gør, og vi ligger, hvor vi gør, og vi så er så gode til at lave unge spillere, så tager nogen til Ringsted. Det er vi både glade for og irriteret over, og jeg må vare sige, at der har været sindssyg stor rift om Oskar. Han havde frit valg af klub på Sjælland og i store dele af Jylland, så om det blev Ringsted eller Mors havde været et fedt. Sådan er den verden, siger Rasmus Svane til Oskar Vinds skifte.

Han er en guldfugl...?
- Ja, fuldstændig! Der er ikke noget at komme efter for os der, men som Ringsted nu ligger i tabellen og med vores placering også, så kunne jeg godt have ønsket mig, at han havde haft lidt mere is i maven, men det er hans og hans rådgiveres valg. Når det så er truffet, er det sådan, det er.

Men kommer I videre, når de bedste spillere hele tiden rejser?

- Ja, for vi laver guldfugle hver år, og det skulle de andre klubber på Sjælland måske se på årsagen til. Jeg er som sådan ikke misundelig på, at de unge rejser, men jeg håber ederm..., at de andre klubber er misundelige på, at vi år efter år kan skabe så mange talenter og senest hive Oskar frem.

- Det arbejde er jeg sindssygt stolt over at være en del af. Jeg ved ikke, om vi kommer i Ligaen en dag - det handler om økonomi, og der er Ringsted godt stillet. De henter også lige en Nikolaj Koch, og han får formentlig ikke kun Salming-snørebånd for at køre til Ringsted og spille sæsonen færdig! Økonomien betyder voldsomt meget, og når jeg er lidt irriteret, så er det fordi vi ikke får nogen som helst kompensation for det arbejde, vi laver, når vi sender spillere af sted. Sådan er det, det er reglerne, men jeg er godt tilfreds og stolt over, at vi er tæt på at have det bedste ungdomsarbejde på Sjælland, siger Svane.

- Vi har stadig gode spillere i klubben, og vi fik jo Oskar til at tage en sæson mere i Roskilde, og det har modnet ham rigtig meget.

Men hvad kan du bruge din stolthed til?

- At vi har gode spillere og har rigtig dygtige trænere, og et er at skabe dygtige spillere, og noget andet er at spille et godt hold sammen. Det er to forskellige måder at arbejde på. Vi er en forening på godt og ondt, og så er det et vilkår, at de bedste spillere rejser. Det har jeg det fint med.

Det sætter ikke Roskildes drøm om at komme i 1. division tilbage?

- Overhovedet ikke. Vi har så mange gode spillere, og Oskar er speciel og skal videre, og mon ikke vi graver en ny fin spiller frem næste år? Det har jeg på fornemmelsen. Det er en fed måde at arbejde på, og det er en del af vores arbejde at sende dem de rigtige steder hen, når de er klar, siger Svane med den bløde midtsjællandske dialekt.

Han er såmænd selv fra Ringsted og har en fortid i Ringsted IF frem til omkring årene, hvor det blev til TMS i 1997.

Han startede som målmand, mens spillere som Anders Oechsler og Søren Hansen trykkede af udefra, kom siden i marken og blev så træner rundt om på Sjælland, inden han landede i Roskilde Håndbold.

Her banker hjertet nu.