21. maj 2019
Grundsøe fra Gundsø har haft en sæson lige i plet. Foto: Johansen Foto
Grundsøe fra Gundsø har haft en sæson lige i plet. Foto: Johansen Foto
Foto: Fotograf Kurt Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stephanie Grundsøes vilde år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stephanie Grundsøes vilde år
Sport DB - 14. december 2018 kl. 11:06
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Blot 18 år gammel er riffelskytten Stephanie Grundsøe i reglen stadig kun juniorskytte.

arrow Læs også: Se billederne fra idrætsfesten: Stephanie og Aja tog pokalerne

Men Jyllinge-pigen har allerede i 2018 lavet mange bemærkelsesværdige resultater på seniorniveau - foruden kæmperesultaterne i ungdomsskydningen. Kort sagt har det været lidt af et jubelår for Grundsøe, men detaljerne i dét, vender vi tilbage til om lidt.

Onsdag kom det nemlig frem, at den unge skytte er én af de 10 nominerede i dén kåring, som med afstand må betegnes som den største hjemlige pris for unge danske talenter - nemlig »Årets Fund«. En nominering, som kom fuldstændig bag på Grundsøe selv.

-Det er et helt vildt stærkt felt, og det er helt vildt bare dét, at jeg er nomineret. Og en perfekt måde at runde det hér år af på, kan man sige. Altså tag bare det hér selskab: Der er en lang række af VM- og EM-medaljer hériblandt - foruden en professionel fodboldspiller, der har spillet Champions League allerede (Dortmunds Jacob Bruun Larsen, red.)

- Det er altså lidt vildt, tilføjer en glad Stephanie Grundsøe om den traditionsrige prisuddeling, som i år bliver afholdt d. 28. december i Politikens Hus i København.

Alle de 10 nominerede er indbudt til prisfesten, og hér vil placeringerne fra 1-10 således blive afsløret - baseret på antallet af stemmer i konkurrencen.

Kvantespring på kort tid
Men hvorfor er det så, at den 18-årige Jyllinge-skytte er kommet gennem nåleøjet til den prestigefyldte prisnominering? Jo, det er der flere gode grunde til - udover blot alderen, vel at mærke. Grundsøe har nemlig vundet både det ene og det andet; men inden det kom så langt løb teenage-skytten faktisk ind i lidt af en skuffelse. For efter at have været invityeret til et par senior-world cups - og klaret sig glimrende - er der ingen tvivl om, at Grundsøe inderst inde havde forventet, at hun kvalificere sig til Ungdoms-OL derefter.

- Det har været en vildt år på alle måder. Og der var udtagelsesstævne i Ungarn, hvor jeg pludselig var helt vildt nervøs lige op til skydningen - og så gik det også rigtig dårligt, og jeg missede kvalifikationen. Og jeg var sønderknust bagefter, siger Stephanie Grundsøe med en pludselig helt alvorlig stemme. Som stod følelsen igen helt present for hende.

Imidlertid fik hun til alt held den besked i juli måned, at hun var blevet tildelt et wild card til Ungdoms-OL. Og så gik det pludselig stærkt. Knapt havde hun modtaget den gode nyhed, før en ny kom flyvende: Hun var blevet udtaget til »de voksnes« VM.

- Dét i det hele taget at blive udtaget til senior-VM i Sydkorea var helt vildt for mig. Det er altså et stævne, hvor der er individuelle kvotepladser på spil til OL - så stort er VM. Og så endte det jo endda med, at vi kom hjem med to sølvmedaljer i holdskydningen, genfortæller skytten, som i dag skyder for Ballerup, men som fik sin »skydeopdragelse« i Gund- sølille Skytteforening.

Efter den overvældende VM-succes i september gik der ikke mere end en måned, før hun nu fandt sig omme på den helt anden side af jorden igen. Denne gang i Argentina til det ungdsoms-OL - hvor hun altså vel at mærke kun var med på et wildcard. Resultat: Såmænd bare en guldmedalje.

- Hehe, ja det synes jeg altså måske også stadig er den sjoveste historie i hele det hér år. Det er en fed vinkel på det hele.

- Jeg var hende dér, der bare var med på et wildcard - og så vandt jeg hele lortet, lyder det bramfrit, men med en opfølgende latter fra Stephanie Grundsøe.

En ung kvinde, som allerede er blevet vældig dekoreret hér i 2018, kan nu ende med at få yderligere hæder til samlingen.

Det ved vi den 28. december.
sporten.db@sn.dk

arrow Jyllinge-pige nomineret til »Årets Fund«
12. december 2018 kl. 12:18 Opdateret: kl. 08:25
arrow Lokalt guld ved ungdoms-OL: Stephanie Grundsøe slog dem alle
09. oktober 2018 kl. 11:34 Opdateret: kl. 12:31
arrow Letvægtsdobbeltfirer sikrer Danmark første medalje ved VM
14. september 2018 kl. 12:47 Opdateret: kl. 12:48