15. december 2017
Politiet, bilinspektører og Arbejdstilsynet undersøger stedet, hvor en rallybil under et rallyløb i et industriområde ved Frederiksdalsvej i Randers lørdag d. 16. september 2017 har påkørt flere personer. To personer er ifølge politiet afgået ved døden som følge af påkørslen. Foto: Øxenholt
gallery icon

Se billedserie

Politiet, bilinspektører og Arbejdstilsynet undersøger stedet, hvor en rallybil under et rallyløb i et industriområde ved Frederiksdalsvej i Randers lørdag d. 16. september 2017 har påkørt flere personer. To personer er ifølge politiet afgået ved døden som følge af påkørslen. Foto: Øxenholt
Foto: Øxenholt Foto/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sorø-kører i tragisk ulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sorø-kører i tragisk ulykke
Opdateret 17. september 2017 kl. 07:35
Sport DB - 17. september 2017 kl. 00:09
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag eftermiddag skete det uheld, der ikke må ske ske i rally, da to tilskuere blev slået ihjel af en af deltagerne, der mistede herredrømmet over sin bil.

arrow Læs også: Rally: Hård debat efter ulykke

Ved rattet sad den 73-årige Jørgen Hansen fra Fjenneslev, der ligger mellem Sorø og Ringsted, og som co-driver sad hans 22-årige kvindelige barnebarn, Camilla H. Dyssekilde.
De stod begge på den startliste, som arrangørerne offentliggjorde få dage før løbets start.

I en blød venstrekurve kom de med 150 kilometer i timen, da et af dækkene begyndte på en såkaldt »sivepunktering«, der endte i en eksplosion. Derved mistede Jørgen Hansen herredømmet over sin Porsche 997 GT3, der ramlede ind i en sten og en pæl i svinget. Her stod de to unge mennesker, der blev dræbt. Ulykken skete klokken 11.33 lørdag formiddag.

Ifølge politiet er de dræbte en 21-årig kvinde fra Rudkøbing og en 22-årig mand fra Hammel, og de var begge på arbejde som officials under løbet. Deres opgave var faktisk at holde tilskuere væk fra netop det område, de stod ved.

Østjyllands Politi blev straks alarmeret, og der blev tilkaldt politi, ambulance og helikopter til stedet. Resten af løbet blev aflyst.

- Vores tanker og medfølelse går først og fremmest til de pårørende efter denne tragiske ulykke, men også til de involverede deltagere og officials, der har hjulpet ved ulykken, siger Bent Mikkelsen, formand for Dansk Automobil Sports Union i en pressemeddelelse.

- Vi nedsætter i sådan et tilfælde en ulykkeskommission og undersøger forholdende omkring ulykken, herunder årsagen.

Randers Auto Sport står som klub bag rallysprintet. Arbejdstilsyn og bilinspektør blev tilkaldt ulykkesstedet og skal undersøge de nærmere omstændigheder. Før disse er klarlagt, har Dansk Automobil Sports Union ikke yderligere oplysninger om ulykken.

Jørgen Hansen er en særdeles erfaren rallykører med op mod 55 år og flere hundrede løb bag rattet. Han er, ifølge www.sn.dk´s oplysninger nu hjemme i Fjenneslev, hvor han skal komme sig over chok´et.

Chokeret er man også i rallymiljøet:

- De to officials stod langt nede af en lige strækning, hvor ingen biler burde havne. Det er slet ikke sådan et sted, hvor man tænker, at der er risiko for, at det kan gå galt, som der ekempelvis kan være, når folk stiller sig midt i et sving. De stod et sted, der burde være sikkert, forklarer den tydeligt berørte rallykører, Torben Sørensen fra Uggelhuse, til Randers Amts Avis.

- Men da føreren taber bilen i et sving, må den have snurret rundt og kuret det lange stykke ned til de to officals. Det var der ingen, der kunne have forudset. Det er meget, meget sort uheld og ganske forfærdeligt.

Fakta
Det er ikke første gang, at sporten rammes af ulykker. Her kan du få et overblik over nogle af de ulykker, der er sket gennem årene:

16. september 2017 omkom to unge ved et rallyløb i Randers. En kvinde og en mand, der var officials ved løbet, blev ramt af en rallybil, som var kommet ud i rabatten. Føreren og andenkøreren blev kvæstet ved ulykken, men de er ikke i livsfare.

22. september 2012 mistede føreren herredømmet over bilen, der ramte en sten, og bagefter blev den slynget over i et træ. Der opstod en mindre brand som følge af ulykken. Den 58-årige mand og hans 27-årige søn, der sad i bilen, blev begge alvorligt kvæstet. Ulykken skete under en hastighedsprøve til et minirally ved Røsnæs på vestsjælland. Det var arrangeret af Kalundborg og Omegns Motorklub.

8. september 2012 mistede to rallykørere kontrollen med deres bil. Det skete under en hastighedsprøve til et motorløb nær den sønderjyske by Gråsten. Bilen kørte af vejbanen og ramte et træ, hvilket fik den til at tippe over og kure ind i et andet træ. Både fører og andenkører fik alvorlige kvæstelser under ulykken. Løbet var et minirally arrangeret af Motor Sport Sønderjylland. Hverken tilskuere eller andre deltagere var involveret i uheldet.

12. oktober 1996 mistede føreren Steen Andersen herredømmet over bilen under tredje hastighedsprøve. Det resulterede i et voldsomt uheld, hvor andenkøreren Jesper Mathiesen kom alvorligt til skade. Ingen tilskuere kom noget til.

4. maj 1996 svigtede bilens bremser under niende hastighedsprøve, så føreren Kaj Andersen mistede herredømmet over bilen. De kørte næsten 150 kilometer i timen, da Kaj Andersen forsøger en undvigemanøvre, men bilens højre side rammer ind i et træ. Andenkøreren Lise-Lotte Svendsen blev alvorligt kvæstet. Det skete til Komo Rally Danmark ved Kalundborg.

Kilder: Ritzau, Østjyllands Politi

Denne historie opdateres løbende i takt med, at der kommer nye informationer eller reaktioner på ulykken.

arrow Tragedie stopper ikke ældre rallykører
18. november 2017 kl. 21:20 Opdateret: kl. 21:20
arrow Rallykører frikendt i ulykke
01. november 2017 kl. 16:44 Opdateret: kl. 16:47
arrow Rally-tragedie: - Man kommer sig aldrig
20. september 2017 kl. 14:56 Opdateret: kl. 15:00

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk