23. april 2019
Simone Dillon lavede fire mål - men stod også bag en række dumme fejl. Foto: Kasper Nørgaard Hansen
Simone Dillon lavede fire mål - men stod også bag en række dumme fejl. Foto: Kasper Nørgaard Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde har stadig et Fredericia-kompleks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde har stadig et Fredericia-kompleks
Sport DB - 15. december 2018 kl. 16:30
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For tredje gang på fire år tabte Roskilde til Fredericia lige omkring juletid. Denne gang med 21-23 - og endnu en gang i en generelt »grim« kamp.

Kampens første kvarter var i særdeleshed som nat og dag. Roskilde startede forfærdeligt ud og brændte sine første seks skud på mål - heriblandt endda også et straffekast. Så derfor hed stillingen da også 4-0 til Fredericia efter otte minutter, og oven i købet var Roskildes topscorer i rækken, Nanna Stormly, udgået med en skadet finger!

Men så tog pokker ved udeholdet, som med ét begyndte at tage alvorligt fra i forsvaret - samtidig med at kontraspillet også virkelig kom på skinner. Og så kom Roskilde lynhurtigt på 4-4, og efter 22 minutter hed stillingen også 9-5 til roskildenserne. Og dét efter en periode på et kvarter, hvor Fredericia blot scorede en enkelt gang.

Men faktisk burde Roskilde på dette tidspunkt allerede have lukket og slukket kampen, for holdet brændte og brændte, så det næsten gjorde ondte at se på - blot gjorde Fredericia det samme i endnu højere grad.

I hvert fald i den nævnte periode, for mod slutningen af halvlegen begyndte hjemmeholdet at sætte tempoet væsentligt i vejret i det stationære angrebsspil, og det virkede Roskildes forsvar ikke helt klar på. Derfor fire hurtige Fredericia-scoringer på bare et par minutter, og så førte udeholdet »kun« med 12-10.

Og sørme om ikke Roskilde startede 2. halvleg med en udvisning og fire brændte skud - og lynhurtigt derefter havde hjemmeholdet såmænd bragt sig foran med 14-12. Det vidnede mest af alt om et hold i mentale problemer, for Roskilde burde vitterligt være kommet foran med både fem og seks mål omkring kampens 20. minut.

Resten af kampen blev helt lige, og præcis midtvejs i 2. halvleg hed stillingen 17-17 - hvilket mere var et udtryk for to hold, der var fyldt med fejl - end et udtryk for en velspillet affære. Udeholdet var dog som 2. halvleg skred frem lige en tand ringere end værterne, og det blev udslagsgivende.

En ting, der skal nævnes til Roskildes forsvar var, at dommerkendelserne langtfra altid faldt i holdets favør. Ikke mindst i situationen, hvor Malene Nielsen blev udvist med 10 minutter igen - uden så meget som at have rørt sin direkte modstander i et gennembrud.

Men dommerkendelser til trods var der sådan set ikke nogen »grund« til alligevel at tabe til et på alle parametre middelmådigt Fredericia-hold. Men det gjorde Roskilde. Igen, igen.