19. december 2018
Køge er rykket op i 1. division, men der er et hul i kassen, der skal lappes. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Køge er rykket op i 1. division, men der er et hul i kassen, der skal lappes. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røde tal i Køge Håndbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røde tal i Køge Håndbold
Opdateret 06. marts 2018 kl. 15:00
Sport DB - 06. marts 2018 kl. 14:55
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens Køge Håndbold på den sportslige side har masser at juble over for tiden med oprykning for herrerne til 1. division næste sæson, så ser det noget værre med den økonomiske side af sagen.

På generalforsamlingen for nylig måtte bestyrelsen således fremlægge et underskud på 363.000 kroner. Det kommer i kølvandet på et underskud på 145.000 kr. året forinden, og det betyder, at Køge Håndbold nu har en negativ egenkapital på 439.115 kr.

Det skal rettes op den kommende tid, og samtidig skal der findes penge og driftskapital til det selskab eller den forening, som generalforsamlingen gav bestyrelsen bemyndigelse til at arbejde videre med. En selvstændig enhed, der skal drive 1. holdet i klubben, så det i værste fald en dag ikke river klubben omkuld.

Årsagen til det store underskud skal findes i, at en sponsor gik konkurs sidste sommer, og desuden har det kostet klubben 27.500 kr. i 2016 og 2017 at få regnskabet revideret af Grand Thornton, så det lever op til kravene fra Køge Kommune. Ellers falder det årlige markedsføringsbidrag fra Køge Kommune ikke. Det var i regnskabsåret på 187.639 kr.

I klubben er sat en række tiltag i værk, der skal forbedre regnskabet det kommende år, og på den sportslige side har det betydet, at herretræner Robert Gertsen siden nytår »kun« har haft rolle af træner ikke sportschef. En sådan er endnu ikke udpeget, da bestyrelsen arbejder på sagen.