21. marts 2019
RIF-formand Brian Larsen. Foto: Bjørn Armbjørn
gallery icon

Se billedserie

RIF-formand Brian Larsen. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ringsted-formand: Vi har lagt strategien om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringsted-formand: Vi har lagt strategien om
Opdateret 21. september 2018 kl. 12:36
Sport DB - 21. september 2018 kl. 12:06
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi skal blive mellem de to første i den nye sæson og altså i hvert fald komme til at spille oprykningskampe. Det ulitmative krav er, at vi skal spille i danmarksserien fra sommeren 2018. Ellers står jeg ikke her.

Sådan sagde faktisk Ringsted IF's sportschef Jan Lenander på et pressemøde d. 13. juni 2017, da Ole Pedersen blev præsenteret som ny cheftræner i klubben. Som bekendt spiller Ringsted stadig i Sjællandsserien, men der er nu ikke decideret en lige linje mellem dén udtalelse sidste sommer, og så det faktum, at Jan Lenander nu er stoppet som sportschef.

Nej, Ringsted IF vil simpelthen lægge strategien om og gå nye veje, påpeger formand Brian Larsen.

- Jan havde nok lidt mere en eliteprofil, hvor vi jo dengang han kom til for et par år siden havde en målsætning om divisionsfodbold på sigt, så har vi nu ændret den profil til i højre grad at gå i retning af udvikling af ungdomsafdelingen særligt U17- og U19-holdene, siger formanden og tilføjer.

- Jan er heller ikke decideret lokal, men fra Lejre, og vi leder måske lidt efter en type med noget mere lokal forankring hér i Ringsted, og som måske endda kender mekanismerne i RIF indefra. Vi tror på, at det kan være godt med en sportschef, som kender drengene indgående, hvis vi gerne vil forbedre dén proces, vurderer Brian Larsen.

Spørgsmål: Har I måttet være mere realistiske omkring det sportslige og målsætningerne dén retning?

- Du kan godt kalde det »realisme«, men det handler jo i bund og grund om, at vi gør tingene i det rigtige tempo. Jeg vil jo mene, at i en by af Ringsteds størrelse bør der være plads tilet danmarksseriehold og måaske endda 2. division en dag. Men hvis dét skal være holdbart, så skal det med vores økonomi og det sponsorgrundlag, som er hér i byen, så skal fundamentet komme fra spillere fra egne rækker.

Spørgsmål: Er det noget, I har satset for lidt på de senere år?

- Vi har i hvert fald nok ikke været gode nok til at få udviklet de spillere, som kommer fra vores ungdomsafdeling, og det vil vi meget gerne nu. Sådan så vi for det første bliver bedre rent sportligt - men også får fastholt spillerne i klubben.

- Der vil måske altid være en eller to i en årgang, som er så gode at de skal ud og prøve sig af på topplan, men dem kan vi så forhåbentlig få tilbage, når de bliver lidt ældre, sammenfatter Brian Larsen.

RIF har endnu ikke fundet den nye mand til posten som sportschef, men formanden håber på at kunne melde en afløser for Jan Lenander ud i løbet af to-tre uger.