25. maj 2019
Philip Olsen på det - i 2. divisions-sammenhæng - enorme Gladsaxe Stadion. Foto: Kasper Nørgaard Hansen
Philip Olsen på det - i 2. divisions-sammenhæng - enorme Gladsaxe Stadion. Foto: Kasper Nørgaard Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Philip Olsen drømmer om 1. division

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Philip Olsen drømmer om 1. division
Sport DB - 11. juni 2018 kl. 22:21
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Traditionsklubben AB rykkede for et par år siden ned i 2. division, og det var en yderligere en massiv skuffelse for klubben, at man i sidste efterårssæson end ikke formåede at kvalificere sig til oprykningsspillet i 2. division hér i foråret.

De skuffende resultater fik i julepausen den konsekvens, at man hos de grøn-hvide ville ryste posen en del. Den tidligere AB-spiller Michael Madsen blev hentet fra cheftrænerposten i Greve - og ind som ny cheftræner i netop AB.

Og det er enlig hér, at vores historie for alvor begynder, for med sig til AB tog Michael Madsen tre spillere fra Greves normale startopstilling: Philip Olsen, Rasmus Tangvig og Lucas Petersen.

Nu skulle skuden vendes i AB - og de tre tidligere Greve-spillere skulle have en betydende rolle i dén sammenhæng, var den nye træners håb og ønske.

Et kvalifikationsspil, hvor man i værste fald kunne rykke ned, stod for døren - men ret hurtigt har AB i indeværende sæson fået manet dét spøgelse til jorden. Holdet ligger nummer to ud af de 10 hold i 2. divisions kvalspil, og i temmelig mange runder har AB nu reelt ikke haft det helt store at spille for.

Man kan ikke rykke op fra kvalspillet - kun ned - og det har holdet aldrig været i nærheden af, al den stund, at man har ligget 10+ point fra nedrykningsstregen i lang tid nu.

Derfor er AB'erne allerede nu begyndt at kigge frem mod næste sæson efter sommerferien, hvor 2. division nulstilles på ny.

Én af dem, der i særdeleshed glæder sig til det, er Philip Olsen, som vi mødte for nylig på et solbeskinnet Gladsaxe Stadion forud for akademikernes kamp mod netop Greve.

Olsen har dog ikke spillet de sidste uger, da han døjer med en mindre skade - noget som dog ikke bekymrer ham synderligt, fortæller han.

Men som nævnt: I AB ser de allerede frem mod næste sæson i 2. division, og der vil man med i oprykningsspillet. Det er mentaliteten hos alle i klubben, forklarer midterforsvareren.

- Jeg synes, der er meget højt niveau til træning, og der er en stor vindermentalitet selv i de små øvelser. Jeg kunne aldrig drømme om at sige noget skidt om Greve, men på flere måder kan jeg godt mærke, at jeg er kommet til en større klub, påpeger Philip Olsen om AB.

Alene stadionfaciliteterne er som nat og dag på de to klubber. På Gladsaxe Stadion er der pt. 7700 siddepladser, mens der på Greve Stadion reelt slet ikke er nogen dedikerede siddepladser... I stedet finder man en tribune, der ligner en mini-udgave af tilskuerpladserne i et amfiteater - hvor man kan stå eller sidde på gruset alt efter forgodtbefindende.

- Det er helt vildt. Prøv bare at se det hér stadion i sammenligning. Det har jo Superliga-kvalitet, siger Olsen og peger rundt på arenaen i Gladsaxe. Han fortsætter lidt i tankegangen.

- Det er en klub, der er gearet til at ligge højere end 2. division, det er helt sikkert. Ambitionerne er store hele vejen rundt, og til en start skal vi bare op i det oprykningsspil. Og så må jeg da sige, at med lidt tilgang til den tid, så tror jeg da på, at vi om et års tid kan stå i den situation, at vi kan rykke op i 1. division.

- Det bliver da helt sikkert ikke nemt, men jeg synes, vi har setup'et til det. Vi har en ung, talentfuld trup og sulten er der 100 procent, konkluderer Philip Olsen.