17. januar 2018
Nicklas Bøje er pt. gået i tænkeboks iforhold til, hvad hans fremtidige hold skal være. Foto: Oliver Grenaa
Nicklas Bøje er pt. gået i tænkeboks iforhold til, hvad hans fremtidige hold skal være. Foto: Oliver Grenaa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nicklas Bøje og de svære valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nicklas Bøje og de svære valg
Sport DB - 11. oktober 2017 kl. 09:25
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det havde lige været den helt store fest.

PostNord Danmark Rundt gik i over alt forventning for Team Giant Castelli. Holdet kom fra løbet med både en samlet 3. plads og en etapesejr - begge dele kørt hjem af kaptajnen Casper Pedersen. Men også for Ringsted-drengen Nicklas Bøje personligt gik rundturen fint. På 1. etape etape fik han masser af TV-tid i et langt, holdbart udbrud - og generelt ydede han en en jstor arbejdsindsats for holdets kamptajn.

Men så... Bare en uge senere stod han sammen med 13 andre unge mænd og hang med næbbet i en cykelbutik på Vesterbro. Team Giant Castelli var lukket fra og med årsskiftet, og så var gode råd dyre.

Og én af de snarligt ledige var altså Bøje - og det er er han sådan set stadig fra og med 1. januar, fortæller han tirsdag eftermiddag.

- Jeg har ikke noget hold på plads for 2018 på plads endnu. Jeg har snakket med to af kontinentalholdene herhjemme, og de var interesserede - men samtidig var der også så mange om budet, at de valgte mig fra. I den sammenhæpng hjælper det bestemt heller ikke, at vi næsten var var nået til oktober måned, da holdet (Team Giant Castelli) meldte lukningen ud, siger Nicklas Bøje.

Tys-tys for alle pengene
Han kan af klassiske sponsormæssige årsager ikke melde ud, hvem de to kontinentalhold, som havde ham inde i billedet til næste sæson var. Som så mange andre sportsgrene er cykelsporten også omgæret af ganske megen »tys-tys«, når det kommer til lige-ved-og-næsten kontrakter. Både dem, der ikke blev til noget alligevel - og dem, som måske viser sig snart at blive en realitet. Den sidste kategorti kommer i spil, når man stiller Nicklas Bøje det uundgåelige spørgsmål:

- Hvad så nu? Har du noget andet på beding til næste sæson?

- Jeg kan ikke nævne holdenes navne, men jeg kan sige, at jeg har tilbud på hånden fra to danske DCU-teams. Det vil nok blive en lidt anden verden. Jeg vil jo stadig gerne gå all-in på cyklingen, men kan da ikke udelukke, at jeg i så fald vil skulle arbejde lidt ved siden af.

Han tænker lidt, men tilføjer så - nærmest med lidt overraskelse i stemmen.

- Men derudover har jeg faktisk også et tilbud fra et mindre fransk hold, som jeg er kommet i kontakt med via mit netværk. Deres udgave af DCU-holdene (FFC-hold, red.) er lidt større end de danske. Hér får man udover grej typisk også stillet en delebolig til rådighed. Men ja, vil selvfølgelig være et stort spring at flytte til Frankrig og komme på et hold, hvor man måske er den eneste udlænding.

- Det er store og svære overvejelser det hele, konkluderer han.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk