16. januar 2019
HB Køges bestyrelsesformand Søren Storgaard. Foto: Anders Kamper
HB Køges bestyrelsesformand Søren Storgaard. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lille overskud i HB Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lille overskud i HB Køge
Sport DB - 17. maj 2018 kl. 16:21
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For tre år siden var HB Køge på randen af konkurs, da bestyrelsen præsenterede et underskud på ikke mindre end 7,2 mio. kr.

Siden fulgte en hestekur og en genopretningsplan af de helt store, og i de to efterfølgende regnskabsår er klubben kommet ud med overskud.

I sidste halvår af 2016 kom HB Køge ud med et plus på 2,1 mio. kr., og onsdag eftermiddag kunne bestyrelsen så fortælle på generalforsamlingen i Herfølge Boldklub, at 2017 er endt med et plus på noget mere beskedne 163.000 kr.

»Resultatet på 163.000 kr. er ca. 500.000 kr. lavere end budget, hvilket skyldes lavere transferindtægter end forventet,« lyder det i en regnskabsmeddelelse fra klubben.

Egenkapitalen er på 181.000 kr. mod minus 507.000 kr. i 2016. Det er ikke mindst via 500.000 kr. i aktiekapital fra Capelli Sport, at den nu er genoprettet. HB Køges likviditet er på 1,6 mio. kr.

»Vi er således fortsat med at opnå betydelige forbedringer gennem vores turn around. Vi har styr på økonomien og har fulgt vores budgetter. Vi er dermed blevet betydeligt mindre følsomme i forhold til placering i rækken og i forhold til indtægter på transfer - og vi er kommet tættere på målet om at skabe økonomisk balance før transferindtægter,« hedder det i regnskabsmeddelelsen.

»Overordnet set er vi tilfredse med udviklingen og vi følger vores strategi. Vi er særligt stolte over, at holdet og hele organisationen bag har formået at holde et højt niveau - med en tilfredsstillende placering i tabellen, mens de mange tilpasninger i drift og økonomi er blevet gennemført.«

I 2018 er der budgetteret med et resultat på samme niveau som opnået i 2017. Malte Amundsen blev solgt i januar i år, og det styrker sådes dette regnskab betragteligt.

Hvad Capelli Sport angår, er det amerikanske sportsbrand er kommet ind som investor i HB Køge. Dertil er de tøjpartner og stadionnavn-sponsor. »Capelli Sport har samarbejde og ejerskab i en del akademier og fodboldklubber verden over, og der arbejdes strategisk på at få et optimalt udbytte af de muligheder, det giver,« meddeler HB Køge.