12. december 2017
Mark Gundelach følger et af sine  sukkerindlæg til HB Køges afsluttende træning tirsdag.  Foto: Jeppe Lodberg
Mark Gundelach følger et af sine sukkerindlæg til HB Køges afsluttende træning tirsdag. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lille Gundelach på sit højeste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lille Gundelach på sit højeste
Sport DB - 11. oktober 2017 kl. 15:55
Af Jeppe Lodberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

25 år rundede højre back Mark Gundelach lige efter nytår, hvor han samtidig kunne fejre to års »bryllupsdag« med HB Køge, som han har papir på året ud.

Og at det er et lykkeligt samliv behøver man ikke have kigget på mange startopstillinger eller overværet træninger for at forvisse sig om. »Gunde« er med hver gang, og han går dybt koncetreret til de udstukne opgaver - og gerne med sit smittende grin indenfor rækkevidde.

- Jamen, det ser jo også rigtigt godt ud, og personligt har efterårssæsonen hidtil været min bedste i min tid i HB Køge.

- Det har hjulpet mig, at vi har fået nogle angribere ind på holdet, så jeg kan komme til nogle indlæg. Ja, vi har i det hele taget flere folk i boksen, og jeg har altid godt kunne lide at komme med frem og slå nogle bolde ind. Og jeg træner jo i det, så det bliver jo bedre. Dog har jeg ikke fået scoret nogle mål i efteråret. Endnu, siger Mark Gundelach, der som back naturligvis også har defensive pligter.

- I sidste sæson havde vi et meget stærkt forsvar, og jeg synes, at de er lige så stærke inde i midten nu. Og vi er igen dem, der har lukket færrest mål ind, påpeger han henvisende til, at HB Køge blot har lukket ni mål ind i 11 kampe - ét færre end Vejle, der jo i den indbyrdes sæsonåbner »tillod sig« at lave hele tre mål.

- Og i åbent spil er det sjældent, at modstanderne kommer til noget - eller scorer. Så det er meget tilfredsstillende.

Siger »Gunde« og undlader behændigt at nævne Vejle og de målgivende dødbolde, som han med sine 172 centimeter over støvleknopperne i sagens natur sjældent kan gøre meget ved.

Det kan han i den modsatte ende med sine indlæg, omend det er sjældent, at han ligefrem tager sig af fri- og hjørnespark - dem »ordner« typisk Kristian Andersen.

- I de sidste par kampe har vi ikke skabt så mange chancer, så det lag skal vi have lagt på igen. Mod Esbjerg manglede vi både Alexander Bah (karantæne) og Kristian Andersen, der udgik efter vel 20 minutter. Og Krelle var så heller ikke med mod Fredericia. Jeg håber, at han bliver klar mod FC Roskilde, for han er rigtig god til at vende spillet, så vi kommer til chancerne, siger Mark Gundelach og glæder sig under alle omstændigheder til lokalderbyet:

- Det er en kamp, vi rigtigt gerne vil vinde, og jeg synes, at vi skylder folk en sejr efter den ikke ret gode kamp mod Fredericia. Og vinder vi, så har vi jo en rigtigt spændende kamp hos Vendsyssel på søndag. Så kan vi være med, hvor det er rigtigt sjovt.

- Det ér en speciel kamp mod Roskilde. Der er noget mere intensitet i de opgør, og vi kan mærke det på de fans, der er, at det betyder rigtigt meget for dem. Det er svært at spå om, hvordan det vil gå, men det, vi gjorde rigtigt sidst, var, at vi fik vendt spillet om kom til indlæg.

- Det skal vi gøre igen, siger Mark Gundelach, der så ganske udmærket husker, hvem det var, der servede bolden ind fra højre, så Martin Koch ad to omgange kunne sende bolden ind bag Frederik Vang til 0-1 efter en lille times spil i 3-0 sejren i Roskilde i august måned.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk