18. januar 2019
Sebasian Lander på banen i Ballerup i 2011. Siden kørte han også 6-dagesløbet i 2013 - men har ikke deltaget siden. Nu gør han comeback. Foto: Jeppe Lodberg
Sebasian Lander på banen i Ballerup i 2011. Siden kørte han også 6-dagesløbet i 2013 - men har ikke deltaget siden. Nu gør han comeback. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lander kører 6-dagesløb for første gang i fem år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lander kører 6-dagesløb for første gang i fem år
Opdateret 17. januar 2018 kl. 14:00
Sport DB - 17. januar 2018 kl. 13:49
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sebastian Lander er på flere måder ved at få cykelkarrieren på ret køl igen, efter nogle hårde med sygdom og generel modvind.

Og nu har han så fået en invitation til at køre med i det prestigefyldte københavnske 6-dagesløb i Ballerup Arena. Det fortæller en glad Sebastian Lander til DAGBLADET/sn.dk. Om end det i øvrigt også kom temmelig meget bag på ham selv.

Faktisk havde Lander slet ikke regnet med at skulle være i superform så tidligt på sæsonen. Banecyklingen har nemlig ikke været aktuel for ham siden 2013, hvor han sidst var med i 6-dagesløbet i Ballerup.

- Michael Sandstød (løbsdirektør for 6-dagesløbet, red.) ringede op forleden og sagde, at han følte det gik den rigtige vej for mig igen og spurgte så, om jeg kunne tænke mig at være med i løbet i år.

Og det opkald kom på flere måder ikke to minutter for sent, fortæller Bjæverskov-drengen:

- Jeg stod på det tidspunkt i Lidl og havde lige taget en kæmpe pakke ckololademüsli på tre kg ned fra hylden. Så gik der jo ikke mange minutter, før jeg godt kunne se, at jeg hellere måtte lægge den pakke tilbage og finde noget ordentlig morgenmad, siger den spurtstærke rytter med et grin.

I det Ballerup skal Sebastian Lander køre sammen med den tyske rytter Nico Hesslich. Tyskeren er en erfaren banerytter, som tidligere har opnået flere top 5-placeringer i de europæiske 6-dagesløb.

Læs mere i DAGBLADET torsdag.