22. september 2019
DM-semifinaler er ikke hverdagskost for Sven Brix og Køge Volley, men i denne sæson er det gået netop sådan.Foto: Anders Kamper
DM-semifinaler er ikke hverdagskost for Sven Brix og Køge Volley, men i denne sæson er det gået netop sådan.Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køges flotte sæson kan ende med metal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køges flotte sæson kan ende med metal
Sport DAGBLADET - 22. marts 2019 kl. 12:10
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For kun anden gang i klubbens historie er Køge Volleys ligakvinder kvalificeret til DM-semifinalerne, og det gør træner Sven Brix både glad og stolt. Men inden det kom så langt skulle holdet lige igennem 16 kampes grundspil.

For småt tre uger siden sluttede dette så, og i her endte Køge - i øvrigt som så ofte før - på femtepladsen. Ingen katastrofe, men heller ikke det store hurra-scenarie, kan man sige. Men hér var det så, at køgenserne efterfølgende gik ud og leverede en fin lille overraskelse.

I kvartfinalen ventede nemlig grundspillets nummer fire, Gentofte, og nordsjællænderne blev uden de store dikkedarer slået med 2-0 i kampe - efter at Køge netop ellers havde fået en skidt generalprøve på benævnte slutspilskampe med et nederlag i sidste runde af grundspillet. Mod netop Gentofte, vel at mærke.

- Det var en fed revanche, og der spillede vi virkelig godt. Det var en fonøjelse at se pigernes mentale indstilling til de to kampe. Gentofte ER et godt hold, men vi havde læst, hvad de kom med, siger træner Sven Brix med begejstring i stemmen - dertil er sejrene stadig meget present bag nethinden, kan man mærke.

Nu gælder det så semifinalerne og igen mod Holte, som Køge også mødte i 2016, hvor holdet seneste (og eneste) gang var i semifinalen. Og lad os være ærlige: Medmindre Køge-pigerne hiver en sensation op ad hatten på niveau med Danmarks EM-guld i 92', så taber de også semifinaleserien mod Holte.

Holte og måske i særdeleshed Brøndby er nemlig bare et niveau over alle andre hold i Danmark i for tiden, og det ved Brix naturligvis om nogen.

- Det har du ret i, må jeg vel erkende. Altså Holte er måske et lille niveau under dét, de har været de senere år, men stadig er det en vanvittigt godt hold, og det vil være en megasensation, hvis vi slår dem ud, siger Køge-træneren om semifinalerne, som oven i købet bliver spillet som bedst af fem kampe.

Ikke desto mindre vil et nederlag stadig betyde bronzekampe for Køge - og dem ville Brix mere end gerne have »solgt« sæsonen for på forhånd.