20. oktober 2019
Anne Hauge på vej mod breden under et race - og det er ikke fordi hun er retningsforvirret og er gået på grund... En del af maratondisciplinen i kajaksporten er, at der undervejs er stykker, hvor deltagerne skal forcere et kort stykke land og dermed løbe med kajakken. Foto: Christine Juul
Anne Hauge på vej mod breden under et race - og det er ikke fordi hun er retningsforvirret og er gået på grund... En del af maratondisciplinen i kajaksporten er, at der undervejs er stykker, hvor deltagerne skal forcere et kort stykke land og dermed løbe med kajakken. Foto: Christine Juul
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge-pige håber på top 5 ved EM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge-pige håber på top 5 ved EM
Sport DAGBLADET - 11. juli 2019 kl. 10:56
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

20-25 kilometer i en kajak i fjorde, åer og andre åbne vandløb. Det lyder lidt vildt, når man bedst kender kajaksporten som en sprint på 500 eller 1000 meter - fuldstændigt ligeud hele vejen og midt på en stor sø.

Men førstnævnte er netop hvad fænomenet maratonkajak består af. Foruden ikke mindst en håndfuld stykker undervejs i løbene, hvor man skal op på land og løbe med sin kajak i armen..

Jo, maratonkajak er en særlig størrelse, og landets vel nok bedste kvindelige udøver af disciplinen i U23-klassen hedder Anne Hauge og kommer fra Køge. Og som den eneste dansker i netop U23-rækken er hun netop blevet udtaget til EM i maratonkajak i Frankrig, som foregår fra den 25. til den 28. juli.

Den køgensiske kajakroer er med sine 19 år førsteårsroer i omtalte klasse, men alligevel er hun ikke synderligt overrasket over EM-udtagelen. Om end den selvfølgelig glæder hende.

- Jeg havde nok lidt regnet med at jeg skulle med, for jeg klarer mig ret godt i min klasse herhjemme. Jeg er én af de bedste, kan jeg vel godt sige, lyder det noget beskedent fra hende - al den stund, at landstræneren i U23-klassen udelukkende har valgt at udtage Hauge, da hun vurderes som den eneste danske pige med højt nok niveau til et EM.

For to år siden, da der sidst blev afholdt EM i maratonkajak (i Portugal) var Anne også med. Dengang blev det til en 6. plads i enerkajak, som hun også stiller op i denne gang, men ved det kommende EM er forskellen bare »lige«, at hun som nævnt nu deltager i U23-klassen og ikke i juniorløbet som i 2017.

Og trods sin i sammenhængen meget unge alder, tror og håber Anne Hauge stadig på en god placering blandt de 12 deltagere hos U23-pigerne - deltagerantallet erlavt, da der ikke bliver roet indledende runder i denne klasse - hér er der kun en finale.

- Jeg tænker, at det er muligt at tro på en placering i den bedste halvdel - så måske en top 5. Medaljer ser meget svære ud, og i hvert fald er guld- og sølvmedaljerne nærmest allerede fundet. Ungarn er simpelthen så suveræne i den hér disciplin, og da de har to roere med i løbet, er det meget sandsynligt, at de bliver nummer ét og to, vurderer Hauge.

Læs mere i DAGBLADET torsdag.