15. december 2018
Jakob Vive har scoret kampens næstsidste mål til 26-23. Foto: Jeppe Lodberg
Jakob Vive har scoret kampens næstsidste mål til 26-23. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge i 1. division efter drama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge i 1. division efter drama
Opdateret 24. februar 2018 kl. 21:50
Sport DB - 24. februar 2018 kl. 16:18
Af Jeppe Lodberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ét point skulle Køge Håndbold bruge mod Hillerød, så ville der blive fløjtet op til oprykningsfest til 1. division. Det skulle jo nok kunne lade sig give sig eftersom kun ét point var blevet sat til i 18 hidtidige kampe.

arrow Læs også: Video: Køges Brandt jubler over oprykning

Stemningen var da også lettere løssluppen, som spillerne ankom til Køge-hallen lørdag eftermiddag. Og det gjaldt faktisk begge mandskaber - som glædede de sig til festen.

Det gjorde de ikke - viste det sig hurtigt. Nordsjællænderne havde glædet sig til at ødelægge den stærkt formodede festdag for køgenserne, som for deres del spillede sæsonens så klart mest nervøse, fejlfyldte og forsvarsløse første halvleg.

Den vandt Hillerød via vildt tempo og stor optimisme med 15-9, og da der otte minutter inde i anden halvleg stadig var seks måls forskel - 18-12 - troede ingen af 200 tilskuere vist på det ene point til hjemmeholdet.

Et par mål senere til hvert mandskab vendte det hele imidlertid på hovedet. Køges mandsopdækning af Mikkel Palmer havde sin effekt, en regn af udvisninger til gæsterne en anden og en tredje og nok så væsentlig effekt kom der ud af hjemmeholdets langt større fysik. Nordsjællænderne skød lige den my blødere, som gjorde, at Køge-keeper Christian Sloth fik fat eller bolden røg ved siden af mål - og 14-20 blev 21-21 fra det 42. til det 50. minut, hvorpå Christian Sloth bragte Køge foran for første gang i kampen med 51.06 på uret, 22-21.

Det hele endte 27-23 - og så sprøjtede astien ud og gulvet i Køge-hallen alligevel, mens spillerne hoppede og dansede i oprykningsekstase.
Køge er tilbage i en næstbedste række efter to sæsoners fravær, og oprykningen er kronen på værket for træner Robert Gertsen, der på træningsbanen og i kulissen har udført et hestearbejde i Køge Håndbold.
Sammen med en række frivillige, der knokler på alle fronter for at få hverdagen i klubben til at glide.

arrow Video: Syg Køge-træner om oprykning
24. februar 2018 kl. 20:25 Opdateret: kl. 20:33
arrow Video og billedserie: Køge i oprykningsjubel
24. februar 2018 kl. 19:35 Opdateret: kl. 21:50