23. oktober 2021
Jacob Andersen (th.) er tilbage i KFUM. hvor han tidligere har spillet en vigtig rolle. Arkivfoto
Jacob Andersen (th.) er tilbage i KFUM. hvor han tidligere har spillet en vigtig rolle. Arkivfoto
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: KFUM taler nu om 2. div.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KFUM taler nu om 2. div.
Sport DAGBLADET - 26. januar 2016 kl. 13:04
Af Anders Kamper

Når man ligger nummer to i danmarksserien fire point efter nummer et og har fået færten af oprykning, så skal muligheden tages alvorligt og forsøget på avancement gøres.

Det er baggrunden for, at Roskilde KFUM nu åbent snakker om 2. division og ikke mindst om, hvad der skal til for at tage skridtet op i divisionen og rækken under, hvor bysbørnene FC Roskilde ligger.

Derfor har træner Palle Olsen over vinteren kigget på, hvor spillerne og holdet skal forbedre sig, hvis ambitionen om oprykning skal lykkes.

Nøgleordene er »dynamik« og »power«, og de elementer kommer der fokus på under opstarten, der startede 18. januar.

I et oplæg til spillerne skriver Palle Olsen:

»Spillestilen skal i højre grad være præget af power og dynamik i boldbesiddelse og i presspillet.«

»Vi skal have flere højintensive aktioner, herunder løb og spil i længderetningen, aggressivitet i pres og genpres- og omstillingsstiuationer.«

»Vi skal have bygget power og dynamik oven på vores super gode possessiondel (små rum).«

Forklaringen er, at »det udvikler holdet og den enkelte spiller og det afgør fodboldkampe.«

Vinterens træningskampe vil derfor blandt andet blive vurderet på en række parametre som handler om, hvor ofte bolden bliver spillet frem ad banen, hvor ofte den første pasning efter erobring fremadrettet, hvor mange løb der foretages foran boldholder i længteretningen osv.

»Vi skal kunne rykke grænserne og fordelingen i vores valg, når muligheden er til stede, hvis vi skal spille i 2. division,« som Palle Olsen udtrykker det.

- Vi skal ikke i 2. division, men når nu muligheden er der og vi er godt med, så skal vi da gøre forsøget, og verden går ikke under, hvis det mislykkes, som den måske vil gøre andre steder, siger Palle Olsen, der som træner har haft flere hold i divisionerne og ved, hvad der skal til for trække et hold derop.

Hårdt arbejde, held, dygtighed og få skader.

- Det er klart, at bliver Rasmus Lundberg, Marc Lyster eller Jacob Sparholt skadet, så ser det meget anderledes ud, og vi skal heller ikke tabe tre kampe i træk eller slutte med en dårlig stime, som vi gjorde i efteråret, siger Palle Olsen og nederlagene på 0-3 til FC Sydvest, 1-2 til Varde og 3-5 til Greve.

Palle Olsen og KFUM har sagt farvel til tre spillere over vinteren og goddag til lidt flere.

Nicklas Nielsen (årg. 95) er taget til Svogerslev for i første omgang at spille der en halv sæson, da han ikke kan træne så meget, som det kræves i KFUM.

Kastriot Flakolli og Josef Fakhry er også stoppet - Flakolli har ikke spillet ret meget, og Fakry skal til hovedstaden for at studere.

Ind i truppen er blandt andet kommet to U19-spillere: Aske Andersen og Can Bardak. De skal træne med 1. holdet, men kan de ikke spille sig på holdet skal de spille kampe for KFUMs U19-hold.

Fra HB - Handelstandens Boldklub - i København er Rasmus Falbe Jonassen kommet og skal duellere med Lyster i målet.

Venstre backen Christian Bagger er hentet i B1908 og en forstærkning på pladsen, og så er kantspiller Patrick Juhl endelig klar til at vise sig frem i KFUM efter nogle måneders skadespause.

Den helt store kanin i Olsens hat er dog Jacob Andersens tilbagekomst og comeback i klubben efter nogen tids pause.

- Han er den mest betydningsfulde spiller i KFUM i den tid, jeg har har været her, og jeg er 98 procent sikker på, at han starter igen. Jacob er ikke helt i form, men det kommer han forhåbentlig hurtigt, og aftalen med ham er, at han skal træne to gange om ugen, siger en glad Palle Olsen, der hellere end gerne danner en midtbane, hvor Jacob Andersen sidder på en af pladserne, når hans form er til det.

Vanen tror rejser KFUM-truppen på en ugelang træningslejr til tyrkiske Belek i marts, hvor en stribe klubber og landshold forbereder sig på forårets komme under den danske himmel.

- Det er fantastisk at være i en klub, hvor man kan gøre det og tage 20 spillere med og ledere og trænere, siger Palle Olsen.

KFUM indleder foråret mandag den 28. marts (2. påskedag) med udekampen i Rishøj.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?