22. maj 2019
Julie Kepp havde et forrygende EM på kortbane i København i december. Nu skal hun forsøge at følge op i 50-meter-bassinerne i Glasgow. Foto: Anders Kamper
Julie Kepp havde et forrygende EM på kortbane i København i december. Nu skal hun forsøge at følge op i 50-meter-bassinerne i Glasgow. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julie Kepp satser på rekord og EM-medalje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julie Kepp satser på rekord og EM-medalje
Sport DB - 25. juli 2018 kl. 11:39
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Minderne fra december måneds EM på hjemmebane i Royal Arena vækker stadig med mellemrum smil og glæde hos Julie Kepp Jensen - og mange af de andre svømmere fra den danske landsholdstrup.

Mesterskaberne blev en mega-succes for Danmark, og ikke mindst for Julie Kepp selv: En sølv- og en bronzemedalje hev hun med hjem som en del af holdkapperne på 4x50 fri og 4x50 medley. Og individuelt var Kepp bare to sølle hundrededele fra bronzemedaljen på 50 meter ryg - i et løb, hvor hun til gengæld smadrede sin egen PR, så den nu lyder på 26,42 sekunder.

Nu er det snart EM-tid igen, men til gengæld på langbane; i Glasgow i Skotland.

Men selv om alt det ovenstående tilhører fortiden, så mener den 18-årige Jyllinge-pige alligevel godt, at succesen ved det seneste EM har kunnet bruges til at "vokse" som svømmer - på et mentalt plan.

- Ja, helt klart. Det var et EM, som gav en masse selvtillid. Men når det er sagt, skal man også bare huske på, at et mesterskab på langbane er noget helt andet. Især på så korte distancer, som jeg svømmer, kan man næsten ikke sammenligne de to ting, påpeger Kepp - i særdeleshed med henvisning til, at man i 50-meter-bassiner jo kun har halvt så mange vendinger, som på kortbane.

Ved de føromtalte Europamesterskaber i København var Julie Kepp dén af alle danskerne med allerflest starter - og sådan kan det meget vel blive nu igen ved EM i det skotske.

Godt nok er holdkapperne endnu ikke udtaget - det bliver de vanen tro først i løbet af de første dage af selve mesterskabet - men alene individuelt skal hun svømme en ordentlig bunke løb.

50- og 100 meter ryg, 50- og 100 meter fri - og så desuden 100 meter fly sådan "bare lidt for sjov", som hun udtrykker det.

Spørgsmål: De mange starter er én ting, men hvordan har du det egentlig med 25 meter kontra 50 meter bassiner?

- Der er mange svømmere, som er enten eller, men jeg synes egentlig, jeg er ret god til begge dele. Jeg vil nærmest sige lige god, hvis man kan sige det sådan. Så det giver da nogle udmærkede perspektiver, hvis man kigger på det mesterskab, der kommer nu.

Hun tilføjer.
- Min målsætning er altid at sætte PR - og hvis dét lykkes i et eller flere løb, så er er det fedt. Jeg vil selvfølgelig gerne komme i et par semifinaler og måske endda finaler - men nu må vi se.

Spørgsmål: Og hvis du kommer med på holdkappen - skal I så have medaljer med hjem?

- Altså jeg tror da, at vi kommer til at nærme os; men derfra og så til at sige, at den bare er hjemme, der er et kæmpe spring. Vi har en mulighed, men det kan også sagtens være, at vi ikke kommer i nærheden, konkluderer Julie Kepp - med fuld livrem og seler.