20. januar 2019
Oliver Lassen i kamp for HB Køge.
Oliver Lassen i kamp for HB Køge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HB Køge med amerikansk investor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HB Køge med amerikansk investor
Sport DB - 22. januar 2018 kl. 22:42
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med en historisk lang kontrakt på seks år med Capelli Sport har HB Køge ikke bare sikret en sig en ny leverandør af tøj til spillerne, efter at aftalen med Nike blev opsagt.

HB Køge har også sikret sig en investor, der samtidig med tøjleverancen sikrer klubben et fundament, der giver arbejdsro.

- Samarbejdet med Capelli Sport er HB Køges største tøjaftale til dato og indledningen på et spændende samarbejde. Vi har over en lang periode ført drøftelser med Capelli Sport om et muligt samarbejde, og allerede tidligt i forløbet har vi fået et indtryk af Capelli Sport som en stærk og professionel samarbejdspartner og vi er meget glade for at være kommet i mål. Capelli Sport har udvist stor interesse for at gå ind i HB Køge, og det har været vigtigt for os at mærke, at de har villet os, siger HB Køges sportsdirektør Per Rud til klubbens hjemmeside.

- Capelli Sport er vi forvejen tøjleverandør til en lang række af fodboldklubber i hele verden, og har haft et ønske om at styrke deres profil på det nordeuropæiske marked. Her ser de HB Køge som en god mulighed for at øge kendskabet til dem. På sigt kan samarbejdet også betyde mulighed for samarbejde med andre klubber i både Europa, Afrika, Nord- og Sydamerika og USA som har Capelli Sport som tøjleverandører. Det er en meget spændende mulighed for at kunne se nærmere på talentfulde spillere fra andre dele af verden, og noget vi glæder os meget til, siger Rud.

På hjemmesiden nævnes det ikke, at Capelli Sport også bliver investor, men adspurgt bekræfter Per Rud, at det hænger sådan sammen.

- Det er de, ja. De skyder penge ind i klubben, men vi har valgt først at fortælle om tøjsponsoratet, og så kommer det nærmere samarbejde senere, fortæller Per Rud.

Omkring 1. marts vil klubben indkalde til presse- og investormøde, hvor der vil blive fortalt meget mere.

- Det her en god aftale for os. Samarbejdet med Capelli forgrener sig, for de har en række klubber, som de samarbejder med, og det giver os en adgang, som vi ellers ikke ville få. De har også en del akademier, så på den måde er det her spændende.

Hvad betyder denne aftale økonomisk for HB Køge?

- At vi for første gang i rigtig lang tid har egenkapital i klubben, og det har været vigtigt for os, så vi ikke hele lå på grænsen og var presset på likviditeten. Nu er der mere ro end der har været tidligere, og det er godt, men det er ikke meningen, at pengene skal bruges til at handle spillere. De skal polstre os, siger Per Rud.

HB Køge har de seneste to år kæmpet for at få økonomien på ret kurs efter et par års katastroferegnskaber, der på et tidspunkt truede klubbens eksistens. Tilbage i regnskabet 2015-16 endte det med et underskud på 7,2 mio. kr. og en egenkapital på minus 2,6 mio. kr.

Året efter endte regnskabet (halvårs fra 1. juli til 30. dec. 2016) i plus på 2,2 mio. kr. og en egenkapital på minus 500.000 kr.

Nu går Capelli Sport så ind i HB Køge og sikrer, at klubben kan komme sikkert videre.

- Vi var selv godt på vej efter et par fornuftige år, men det giver os flere muligheder. Bare tøjaftalen er den bedste nogensinde, og så kommer der andet oveni. Det fortæller vi mere om til marts, siger Per Rud.

Kay Mourheg, Executive Vice President for Capelli Sport, siger til HB Køges hjemmeside:

»Hos Capelli Sport er vi meget glade for aftalen og ser frem til vores samarbejde og glæder os til at byde HB Køge velkommen i vores familie. Jeg er personligt meget glad for, at HB Køge blev vores første klub i Skandinavien. HB Køge arbejder ikke bare ud fra den samme filosofi som os med stor fokus på talentudvikling. Hele teamet bag HB Køge er også gode mennesker. Det bliver et sjovt og succesfuldt samarbejde«.

Aftalen er kommet i stand via netværk og kontakter, og HB Køge tog forskud på samarbejdet med Capelli Sport ved at besøge deres tyske klub i Duisburg for nylig. Her var 14 trænere med.

- Vi har set hinanden noget tid, og der har været god kemi hele vejen rundt. Vi har fundet en partner, der vil fodbold som vi vil fodbold med det lokale og nære, og det har vi nu, siger Per Rud.

Capelli Sport købte for to år siden fem af procent af aktierne i den tyske klub. Hvor mange penge firmaet lægger i HB Køge, er endnu ikke kendt. Sikkert er det, at firmaet får en plads i bestyrelsen, men ikke har intentioner om at blande sig i den daglige drift.