27. juni 2019
Fra venstre er det Peter Spengler, hans sambo Susanne, hestens oppasser Susanne Carlsen, Ken Ecce, og yderst til højre en repræsentant fra sponsoren Boehringer Ingelheim. 

Foto: Lasse Jespersen
Fra venstre er det Peter Spengler, hans sambo Susanne, hestens oppasser Susanne Carlsen, Ken Ecce, og yderst til højre en repræsentant fra sponsoren Boehringer Ingelheim. Foto: Lasse Jespersen
Foto: Lasse Jespersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historisk hæder til Ken Ecce

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historisk hæder til Ken Ecce
Sport DB - 22. januar 2019 kl. 10:11
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hesten Confidence vandt ikke sidste års danske travderby, men den vandt så meget andet i 2018, og for det fik dens træner, Ken Ecce, og ejer, Peter Spengler, lørdag eftermiddag og aften to priser.

arrow Læs også: Billeder: Confidence blev noget særligt

Først blev Confidence kåret som årets fire-årige hest, og lørdag aften blev den så kåret som årets travhest på tværs af alle kategorier, og dermed kom træner Ken Ecce i travsportens historiebøger med to udmærkelser, da han ikke tidligere har modtaget den slags hæder.

- Det kom bag på mig, at han blev kåret til årets hest blandt alle de andre. Jeg havde håbet, at han blev i fireårs-klassen, men der er mange gode, så jeg er meget glad. Årets hest vejer også tungt, men Confidence har været uovertruffen, og han har præsteret stabilt og godt hele året, siger Ken Ecce hjemme igen søndag i Fjenneslev.

Hvad betyder hæderen for dig?
- Meget. Det er en stor anerkendelse for det arbejde, vi har lavet. Vi har haft kæmpe fremgang og mangedoblet vores indkørsel af præmiepenge over de seneste fire år.

I 2018 endte Ken Ecce med at køre 1,6 mio. kr. ind mod under 365.000 kr. for få år siden. Derfra er det gået fremad i store ryk, og i dag er Ecce etableret som en af Danmarks absolut bedste kuske og trænere.

- Pilen peger den rigtige retning, og vores plan har været at udvikle stalden og få bedre og bedre heste, og det er gået fint.

I trav lægger man ikke budgetter, men dog en prog- nose ud fra, hvad man har i stalden, og Ken Ecce udpeger 2019 til »et mellemår«. Han har ingen ny Confidence gående.

- Man ved aldrig, men det bliver et mellemår, men derfor skal jeg køre en million kroner ind. Det skal vi gøre, fordi hestene er gode nok til det, og det skal vi for at være med blandt de allerbedste, siger Ken Ecce, der er 56 år og blev ramt af en blodprop i hjernen før jul. Men drosle ned, er der ingen planer om.

Han har netop købt godt 20 hektar jord mere, og han er ved at sætte en såkaldt horsewalker op, så der er bedre faciliteter for hestene.

- Vi har mange jern i ilden og skal udvikle os, og i 2020 skal vi gerne køre et godt stykke over to mio. kr. ind. Det er planen, for der har vi hestene, selv om det er svært at forudsige.

Du talte før jul om, at du ville sætte tempoet lidt ned efter blodproppen. Er det stadig planen?

- Jeg har fået en forskrækkelse, det er ingen hemmelighed. Jeg prøver at planlægge min tid anderledes og sige nej noget mere, men derfra og til at lægge det hele om fra den ene dag til den anden, er der langt. Det kræver tid og struktur. Lige nu tager jeg det roligt i lavsæsonen, og jeg skal tænke mig om. Det er helt sikkert, siger Ken Ecce og fortæller, at det eksempelvis er slut med at køre til Billund for at komme hjem med småpenge.

I morgen går Ken Ecce efter at vinde 30.000 svenske kroner på Jägersro i Malmö, når han sidder bag Bella Mont i det såkaldte »Lunchtravet« fra klokken 12.00.

Bagefter går turen til Paris og Normandiet i Frankrig. Fem gutter skal af sted og kigge på hingste og stutterier, og på søndag afsluttes turen med at overvære storløbet Grand Prix d'Amerique på banen i Vincennes.

Ikke bare Ken Ecce fik hæder lørdag i Århus. Det gjaldt i den grad også Danmarks bedste travtræner og kusk, Steen Juul, fra Mannerupgård ved Osted. Han kørte hjem med hæderen som årets travtræner.

Ikke så underligt.
Steen Juul er en travlegende og er den mest vindende danske travtræner nogensinde. Han har vundet adskillige Derby-sejre og har flere tusinde sejre bag sig i en karriere, der startede tilbage i 1974,