7. juni 2020
Emil Nielsen blev dagens helt store helt for FCR. Foto: Kasper Nørgaard Hansen
Emil Nielsen blev dagens helt store helt for FCR. Foto: Kasper Nørgaard Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hattrick-Emil sikrede FCR's overlevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hattrick-Emil sikrede FCR's overlevelse
Sport DAGBLADET - 19. maj 2019 kl. 15:48
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et vaskeægte drama slog FC Roskilde søndag eftermiddag Fredericia med 3-2 - og det ikke mindst takket være et hattrick fra holdets topscorer Emil Nielsen. Og dermed er FCR sikret overlevelse i 1. division, da Helsingør samtidig kun fik uafgjort i Nykøbing.

arrow Læs også: Madsens afsked i tårer

En kæmpe forløsning for de lyseblå efter en uge, som har handlet om alt muligt andet end spillet på banen.

I selve kampen var der ikke spillet mere end seks minutter, før gæsternes Agon Mucolli havde kampens første store chance. Efter en ripost sparkede han centimeter forbi fCR-målet fra kanten af feltet. Og det var i det hele taget Fredericia, der sad på flæsket i kampens første kvarter. hvilket udmøntede sig i en ny stor chance til Dennis Høegh - hvis hovedstød dog blev pareret af Frederik Schram i målet.

FCR ville dog også lege med, og knapt havde Scharm paffet omtalte hovedstød over mål, før Emil Nielsen fik en stor chance i den anden ende efter en stikning fra Nicolai Vallys. Men Nielsens venstreben var »koldt«, og bolden sneg sig en halv meter forbi stolpen.

Efter 32 minutter fik hjemmeholdet til gengæld en stor servering fra Fredericia, da Erik Nissen ville spille bolden tilbage til sin keeper. Men Emil Nielsen opsnappede bolden og tog et træk udenom Alexander Nybo i buret. Denne fældede dog FCR-angriberen, og dermed straffe. Et straffe, som Emil Nielsen selv scorede usvigeligt sikkert på til højre for keeperen.

2. halvleg var ikke mere end en håndfuld minutter gammel, før Emil Nielsen fordoblede sin måltotal for dagen: Nicolai Vallys opfangede noget tilfældigt en bold i infight med en Fredericia-forsvarer og afsluttede. Afslutningen blev dog pareret af Alexander Nybo, men Nielsen var over riposten og sendte kuglen i tomt bur.

Og der var vitterligt ikke spillet mere end et minut yderligere, før »Emål«, som de kalder ham i FCR, havde lavet hattrick. Fra midten af banen satte Nielsen ganske enkelt i raid og løb fra Fredericias to tunge midterforsvarere, inden han med ydersiden hamrede bolden uden om keeperen fra en 12-13 meters afstand.

Det var dog kampen, der aldrig ville dø, for tre minutter senere reducerede Dennis Høegh for gæsterne på straffe, og så var der atter lidt nervøsitet at spore i Rådmandshaven.

Og nervøsiteten røg helt i vejret, da den indskiftede Anders Holvad udnyttede en god gang sløset opdækning i FCR-feltet, og efter en heldig returbold kunne prikke kuglen i nettet fra nært hold. 3-2 på måltavlen og stadig over 20 minutter tilbage.

I det 87. minut var FCR for første gang i omkring 20 mimnutter oppe i gæsternes felt, og det resulterede i en flot afslutning fra Younes Bakiz, men Nybo i målet reddede ligeledes fint.

FCR reddede herpå stormen af til sidst og sikrede sig de vitale ter point.

arrow HB Køge sænkede FC Roskilde
25. maj 2019 kl. 15:35 Opdateret: kl. 15:35
arrow Thygesen om FCR-situation: - Jeg er i chok
24. maj 2019 kl. 14:16 Opdateret: kl. 14:19
arrow »Polle« stopper karrieren
24. maj 2019 kl. 12:49 Opdateret: kl. 12:49
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?