15. december 2019
Joshua Nadeau. Foto: Kasper Nørgaard Hansen
Joshua Nadeau. Foto: Kasper Nørgaard Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HB Køge tester franskmand med eksotisk CV

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HB Køge tester franskmand med eksotisk CV
Sport DAGBLADET - 16. juli 2019 kl. 11:34
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Han spillede de sidste 45 minutter af træningskampen lørdag mod Fremad Amager, den franske midtstopper Joshua Nadeau.

Ganske uventet og uden nogen oplysninger givet før kampen på HB Køges hjemmeside, løb der pludselig en stor og hærdebred forsvarsspiller med nummer 28 på banen som afløser for en mand med en meget lignende fysisk fremtoning; Jean Claude Bozga.

- Hvem er han? spurgte flere af de fremmødte tilskuere hinanden på tribunen med skuldertræk til følge. Den »hemmelige« midterforsvarer var ikke i så mange direkte dueller om bolden i sin ene halvleg på banen, men han efterlod et fint indtryk af en placeringsdygtig og årvågen stopper.

Men hvem er han så? Jo, det vidste træner Morten Karlsen knapt heller så meget om. Forsvarsspilleren nemlig først kommet til klubben torsdag morgen og havde lige akkurat nået at træne med to gange, inden kampen mod Fremad Amager. Navnet kunne Karlsen dog godt huske: Joshua Nadeau.

Vi lod derfor den debuterende forsvarsspiller selv præsentere sig, og det viste sig at være en mand med et noget utraditionelt CV.

- Ja, jeg har været lidt omkring, men desværre har tingene været gået lidt i stå de sidste 9-10 måneder, hvor jeg kun har spillet fodbold på amatørbasis i Belgien. Med al respekt mener jeg, at jeg har mere at byde på, og derfor er jeg hér, fortæller Nadeau, som er 24 somre gammel og kommer fra Frankrig.

Han har dog ikke brugt hovedparten af sin seniorkarriere i belgiske sekundarækker, for så var han nok ikke havnet i HB Køge. Nej, han har såmænd spillet 42 kampe for Hansa Rostock i den næstbedste og tredjebedste tyske række og 23 kampe for Gefle - som på det tidspunkt lå i den bedste svenske række, Allsvenskan.

Dertil er det blevet til ophold i Limassol i den cypriotiske liga og Ajaccio i den næstbedste franske række.

Spørgsmål: Hvordan vil du beskrive dig selv som spiller?

- Jeg er en midterforsvarer og har altid spillet det, men som spillertype er jeg måske lidt atypisk, fordi jeg både er relativt hurtig og godt kan lide spillet langs jorden. Afleveringsspillet deltager jeg nok mere i end den gennemsnitlige midterforsvarer.

Joshua kender ikke noget til HB Køge i forvejen, forklarer han, men han er glad for Skandinavien og kunne godt lide mentaliteten, da han spillede et år i Sverige, skynder han sig også at tilføje.

- Min agent snakkede med sportsdirektøren (Per Rud, red.) i sidste uge, og vi aftalte, at jeg kunne komme op til et prøveophold, og mit førstehåndstryk hér er ret godt. Jeg kunne lide, hvordan tingene fungerede i Sverige, så jeg kunne sagtens se mig selv spille hér, hvis jeg får muligheden. Jeg har alt at vinde, konkluderer Nadeau med et smil.