20. april 2019
Marian Huja. Foto: Brian Romme
gallery icon

Se billedserie

Marian Huja. Foto: Brian Romme
Foto: HB KOGE
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HB Køge skriver med to unge talenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HB Køge skriver med to unge talenter
Sport DB - 20. juli 2018 kl. 13:39
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

HB Køge opgraderer på forsvarsfronten.

Så kort kan det siges, efter at klubben fredag formiddag valgte at skrive med den rumænske midterforsvarer Marian Huja og venstrebacken Mathias Høst - begge hvilke har haft en meget vellykket prøveperiode i klubben. Og tilføjelserne til spillertruppen glæder sportsdirektør Per Rud såre:

- Marian har efterladt et positivt indtryk under sin prøvetræning, og vi tror på, at han allerede nu kan gøre sig gældende i NordicBet Ligaen. Han er stor og stærk og har de seneste to år været i en god skole i engelsk fodbold. Selvfølgelig påregner vi ikke at Marian skal spille alle kampe fra start til slut, men vi er sikker på, at han kommer til at gøre en god figur her, siger Rud om den rumænske midterforsvarer.

Huja har de seneste to år været en del af U18-holdet i engelske Watford FC. Han står noteret for en enkelt ungdomslandskamp for Portugal.

- Jeg kom til Watford FC som 16-årig og spillede to år på U18- og U23-holdet som venstre midterforsvarer. Herefter var jeg til prøvetræning i Shaktar Donetsk, men det endte uden kontrakt, og da muligheden opstod her i Danmark slog jeg til. Vi har gode træninger og gode trænere her i HB Køge. Jeg ved jeg kan udvikle mig her, og har haft en fin måned her, hvor alle virkelig tager sig godt af unge spillere som mig. Vi har et spændende hold med masser af kvalitet, påpeger rumæneren selv.

Også tilgangen af stortalentet Mathias Høst bringer glæde i Herfølge, hvor cheftræner Morten Karlsen længe har haft et godt øje til den 19-årige venstreback.

- Jeg kender Mathias fra min tid i FC Nordsjælland, hvor jeg som U19-cheftræner har mødt ham, når vi spillede mod FCK. Mathias er en god venstre back med fart, han er god i det opbyggende spil og slår nogle gode indlæg og jeg glæder mig over at få ham ind i truppen, siger Karlsen om Mogenstrup-drengen.

Høst selv vil gøre alt for at blive stamspiller, påpeger han - men glæder sig ellers bare til at komme igang.

- Jeg er glad for at være skiftet til HB Køge, hvor jeg har trænet med i nogle uger. Der er god tempo og intensitet i træningerne og jeg glæder mig til at kæmpe mig til spilletid - det vil jeg gøre alt for, lyder det fra Høst.