21. april 2019
Nicolaj Madsen er tilbage i HB Køge, men kun nogle måneder. Han vil til udlandet efter nytår. Foto: Anders Kamper
Nicolaj Madsen er tilbage i HB Køge, men kun nogle måneder. Han vil til udlandet efter nytår. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HB Køge henter klubdreng hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HB Køge henter klubdreng hjem
Sport DB - 12. oktober 2018 kl. 07:31
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For fem år siden forlod Haslev-drengen Nicolaj Madsen HB Køge til fordel for et skifte til Superligaklubben SønderjyskE i Haderslev.

Nu er Madsen hjemme i ungdommens gade igen, hvor ikke så meget er forandret. Chefen hedder stadig Per Rud, men der er skiftet grundigt ud i spillertruppen ligesom træneren ikke er Auri, men Morten Karlsen.

Her skal Nicolaj Madsen være frem til nytår - i første omgang. De sidste par uger har han trænet lidt med under Per Frandsen i Hvidovre, men i denne uge blev han fisket hjem til Herfølge, hvor han sammen med Lee Rochester og Henrik Madsen er spilleren med den historiske ballast.

Tre klubdrenge samlet, og direktør Per Rud glæder sig.

- Jamen, Nicolaj skal jo ikke rende rundt i Hvidovre, når det er her, han hører til. Derfor måtte jeg havde fat i ham, og så nu skal der findes nogle midler, så han måske kan blive længere end til jul. Det kunne jeg da godt tænke mig, siger Rud.

Nicolaj Madsen fik ophævet sin kontrakt med Vejle Boldklub for en måned siden, da han ville noget andet end at varme bænken der. Gerne i udlandet, men det er ikke lykkes, så nu tager han nogle måneder i HB Køge, inden han så tager et spring ud i verden.

- Jeg skal i gang igen og har stået stille, siden jeg ophævede med Vejle, så det er planen i første omgang. Jeg har trænet lidt selv, men skal lige have det tekniske pudset til igen sammen med bevægelserne og kamptræningen. Det er ok, og det føles fint, siger Madsen efter torsdagens træning.

Hvornår han så sendes ud i sit comeback, er spørgsmålet.

- Det kommer an på situationen - er der brug for mig 10 minutter eller en halv time eller 45 minutter. Vi må se.

Hvorfor ophævede du kontrakten med Vejle?

- Fordi min plan var, at jeg ville prøve noget andet end Vejle, men det var svært de fleste trupper var på plads og budgetter lukket. Undervejs har jeg snakket med Rud, og så så jeg mig omkring. Jeg kunne godt være kommet til nogle Superligaklubber, men det er ikke det, jeg har lyst til. Jeg har prøvet det, og jeg vil gerne ud til noget spændende og noget andet.

- Nu er jeg er her, og det er vante omgivelser, og der er stadig en del tilbage i hele klubben fra, da jeg var her sidst. Det er som at komme hjem, og jeg skal ikke integreres er fordi jeg ved, hvad klubben står for, siger Madsen.

- Det er dejlig nemt, og der står stadig en vis respekt om en, og det betyder da meget. Jeg finder min rolle her og kan besøge min familie og se noget til dem - det er sværere, når man bor i Jylland. Det er meget fint, siger Madsen.

Per Rud ser frem til at få Madsen med fuldt ud.

- Nicolaj er bare en HB Køge-dreng, og det er dejligt at se ham sammen med Lee og de andre, det vil jeg ikke lægge skjul på.

Styrker han drømmen om Superliga?

- Det vil være vanvittigt at sige, for der er stadig hold, som er langt foran os på mange områder. Men vores gode placering kan ingen tage fra os, og den har givet nogle flere tv-penge, som styrker os. Vi skal da prøve at spille med deroppe så længe vi kan - alt andet vil da være tosset at sige. Det er da målet med også at få Madsen med, siger Per Rud, mens han kigger på en efterhånden ret stor trup i HB Køge.

Den tæller nu 21 spillere, og det er længe siden, at en trup i HB Køge har været så stor.