17. oktober 2018
Alexander Bah spillede en stor 1. halvleg, men gik »kold« efter godt en times spil.  Foto: Thomas Olsen
Alexander Bah spillede en stor 1. halvleg, men gik »kold« efter godt en times spil. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HB Køge fightede sig til point mod topholdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HB Køge fightede sig til point mod topholdet
Sport DB - 14. november 2017 kl. 19:52
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en svær udekamp klarede HB Køge tirsdag aften 0-0 ude mod Vejle - og det kunne de blå-sorte være godt tilfredse med.

På forhånd havde træner Henrik Lehm talt meget om vigtigheden i, at hans hold skulle have bolden mest. Dette lykkedes i meget ringe grad i kampens første kvarters tid, hvor de boldsikre vejlensere netop i stedet havde bolden klart mest - mens HB Køge af samme årsag var nødt til at belave sig mere på omstillinger. Noget som ellers ikke ganske er holdets varemærke. En spiller som Martin Koch er for eksempel god til mange ting, men hurtigt ping-pong spil i fuld løb er vel netop én af tingene..

Efter 26 minutter indtraf kampens hidtil største chance, og det til HB Køge. Efter et par lidt tilfældige returbolde, hamrede Mikkel Wohlgemuth en helflugter mod kassen - men den gik en lille halv meter forbi. Vejle-keeper Pavol Bajza stod ellers som en saltstøtte inde på stregen, og havde været chanceløs, hvis bolden havde været inden for rammen.

Generelt vil man sige, at anden halvdel af 1. halvleg tilhørte HB Køge. Uden at holdet ligefrem vadede i chancer, var det opløftende at se, hvordan netop boldbesiddelsen blev klart større og at holdet i det hele taget sværmede en hel del om hjemmeholdets felt.

2. halvleg var knapt kommet i gang, før et blokeret Kristian Andersen-spark endte hos Martin Koch - men dennes spark fra ellers fri position på kanten af feltet røg "en kilometer" over mål.

10 minutter senere var HB Køge dog væsentlig tættere på at komme bagud, da den altid farlige Allan Sousa fra sin kantposition trak ind i banen, og sparkede bolden i retning af det lange hjørne. Men bolden ramte stolpen helt oppe ved trekanten - ualmindeligt heldigt for gæsterne.

De rød-hvide med de mange nationaliteter lagde i det det hele taget et væsentligt større tryk på køgenserne i store perioder af 2. halvleg. Fronttrioen bestående af allerede nævnte Allan Sousa, Dominic Vinicius - samt ligeledes Imed Louati - gav udeholdets bagerste rigeligt at se til i de sidste 45 minutter.

Faktisk må man være ærlig at sige, at i stort set hele anden del af kampen, måtte HB Køge leve hardcore på hurtige omstillinger, og det huede ikke Henrik Lehm, kunne man se af hans ansigtsudtryk. Noget, som også gav sig udslag på hjørnesparksstatistikken, som sluttede 7-3 til Vejle. Køge-drengene løb og løb, og meget sigende måtte Alexander Bah lade sig udskifte med krampe et kvarter før tid.

To minutter senere var den indskiftede Magnus Häuser tæt på at få en assist på kontoen, da han pillede bolden fra en Vejle-forsvarer, og fandt Martin Koch. Koch var dog (igen) uskarp og sparkede forbi mål. Det ville dog næsten også have været unfair med en Køge-sejr, for Vejle belejrede udeholdet i de sidste 20 minutter.

Og publikum troede, det var løgn, da D'Avila Ba Loua i samme angreb først sparkede på indersiden af den ene stolpe - så på indersiden af den anden! De fleste af de 2329 fremmødte åndede dog lettet op, da det sekundet senere viste sig, at dommeren havde dømt offside i situationen. Men nøj, hvor det brændte på i gæsternes bagkæde.

Dog ikke mere, end at kampen altså endte uden scoringer.