24. januar 2019
Det går seriøst stærkt for Elena Møller Rigas - tirsdag blev hun i øvrigt valgt til at være dansk fanebærer under åbninceremonien ved vinter-OL. Foto: Schaatsfotos
Det går seriøst stærkt for Elena Møller Rigas - tirsdag blev hun i øvrigt valgt til at være dansk fanebærer under åbninceremonien ved vinter-OL. Foto: Schaatsfotos
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Greve-kvinde suser mod OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Greve-kvinde suser mod OL
Sport DB - 10. januar 2018 kl. 11:28
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 21-årige Elena Møller Rigas fra Greve er på rekordtid kommet ind i verdenseliten i speedskating og særligt i disciplinen massestart. Og lige nu er hun i Tyskland for at forberede sig til vinter-OL.

Men lad os starte med at spole en lille måned bagud.

Elena Møller Rigas, som i denne sæson har forbedret sig kontinuerligt, var til start i World Cup-afdelingen i Calgary i Canada og stillede op i massestarten.

Omkring to tredjedele inde i løbet er et par udbrydere blevet hentet, og straks slår tyske Claudia Pechstein kontra sammen med amerikaneren Mia Manganello. Elena tøver et enkelt sekund, men giver så fuld gas og når lige at hægte sig på de to. Hurtigt slår de tre et stort hul, som bare vokser og vokser - og først hér går det op for Greve-pigen, hvor stort det, hun er i gang med er.

Pechstein er nemlig intet mindre end verdens mest vindede skøjteløber nogensinde. Hele ni OL-medaljer (fem guld, to sølv, to bronze) har hun hentet gennem tiden, og trods sin noget fremskredne alder, kører hun stadig hamrende stærkt.

- Lige i et par sekunder nåede jeg da godt at tænke, at det var noget af et selskab, jeg befandt mig i. Men ellers var det bare om at give alt for at følge med. Det var lidt af en satsning at gå med, men jeg vurderede hurtigt, at det var et udbrud, som kunne holde hjem, fortæller Rigas til DAGBLADET.

Hun måtte til sidst se sig slået i spurten af netop Pechstein - men Elena kom altså stadig fra løbet med en 2. plads.

Hendes bedste placering i et World Cup løb nogensinde. Og præstationen var altså dén, der gav så mange point til den samlede stilling, at Rigas blev katapulteret så langt frem i den samlede World Cup-stilling, at OL-kvalifikationen var en realitet.

Dette - altså vinter-OL i Pyeongchang - er nu næsten på trapperne. Ja, om en lille måned går det løs i Sydkorea. Indtil da skal Elena forberede sig primært i Sydtyskland, hvor der findes flere speedskating-baner med de olympiske mål. Sådan én findes der omvendt ikke en eneste af i Danmark.

Og den 21-årige skøjtekvinde fra Sydkysten kan næsten ikke vente med at komme til Sydkorea.

- Det er sindssygt stort, og næsten ikke noget, jeg har forstået endnu. Det er noget, jeg har arbejdet på i mange år - ja et eller andet sted siden jeg fik mine første rulleskøjter på som fem-årig. På én eller anden måde har det været den drøm lige siden... eller i hvert fald siden jeg fandt ud af, hvad OL var, konkluderer Elena Møller Rigas med et stort grin.