27. maj 2020
Emil Nielsen omfavner fan-formand Steen Koustrup efter at have fået dobbelt hæder. Først den interne: Årets FCR-spiller - udnævnt af fansene. Og dernæst ikke mindst titlen som Årets Profil i 1. division - kåret af Spillerforeningen. Den fine pokal i forgrunden er fra fanklubben. Foto: Jens Wollesen
Emil Nielsen omfavner fan-formand Steen Koustrup efter at have fået dobbelt hæder. Først den interne: Årets FCR-spiller - udnævnt af fansene. Og dernæst ikke mindst titlen som Årets Profil i 1. division - kåret af Spillerforeningen. Den fine pokal i forgrunden er fra fanklubben. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Emil Nielsen fandt »Roskilde-hjertet«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Emil Nielsen fandt »Roskilde-hjertet«
Sport DAGBLADET - 20. maj 2019 kl. 12:06
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var ikke gået mange øjeblikke, fra dommeren fløjtede søndagens 3-2-kamp mod Fredericia af - og til FCR-spillerne i samlet flok stod i bare overkroppe og bællede fadøl oppe i sponsorloungen.

arrow Læs også: Madsens afsked i tårer

Fest, farver og lettelse - og al polemikken var glemt - syntes at være den altoverskyggende følelse i det store lokale. Men en enkelt spiller deltog i første omgang ikke i de berusende festligheder på toppen af tribunen i idrætsparken.

Og hvilken spiller: Kampens så klart dominerende skikkelse, Roskilde-lynet Emil Nielsen, havde om nogen fortjent en kold fadøl, men han var ikke at spotte blandt barmavede spillere og folk i jakkesæt.

Nej, Emil var i stedet trukket ned til området ved barakkerne og pølseboden - hvor han sad og smilede på en bænk.

Hér sad den fuldskæggede FCR-topscorer omgivet af familien, som var mødt op i stort tal, og småsludrede og fik krammere og kindkys. Familien først, og så måtte den store fest vente til senere, mente han.

Han var dog mindst lige så glad og stolt som sine holdkammerater - det var nemt at se - men han var det bare på en mere afdæmpet og eftertænksom måde.

- Det er en stor dag for klubben. Ikke bare at vi redder os, men også at vi gør det på den hér måde. Det var en mandfolkepræstation, ganske enkelt. Vi står sammen for hinanden, hér hvor det er allermest svært. Det var bare FC Roskilde, som jeg allerbedst kan lide den.

Kampen igennem sprintede han rundt nærmest som en besat - jagtende alle løse bolde og tilbagelægninger til målmanden. Og netop sådan kom det første FCR-mål i stand. Et mål, som ikke opstod ud af en tilspillet chance, men ganske enkelt på baggrund af et ekstraordinært arbejdsraseri.

- Jeg lever og ånder for de hér kampe. Jeg tror bare, at det var mit Roskilde-hjerte, der arbejdede i dag. Ja, jeg tror sådan set, at det var hele holdets Roskilde-hjerte, der arbejdede. Og jeg ville godt nok have været trist, hvis det ikke var endt med en sejr. Det fortjente vi virkelig i dag, konkluderede Emil Nielsen.

Den 25-årige angriber og kantspiller kom i øvrigt med de tre mål mod Fredericia op på 20 scoringer i sæsonen. Det er dog »kun« nok til at være nummer to på topscorerlisten, hvor Silkeborgs Ronnie Schwartz har lavet 23.

arrow HB Køge sænkede FC Roskilde
25. maj 2019 kl. 15:35 Opdateret: kl. 15:35
arrow Thygesen om FCR-situation: - Jeg er i chok
24. maj 2019 kl. 14:16 Opdateret: kl. 14:19
arrow »Polle« stopper karrieren
24. maj 2019 kl. 12:49 Opdateret: kl. 12:49
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?