19. oktober 2018
Julie Loop.
Julie Loop.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor har Loop valgt Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor har Loop valgt Køge
Sport DB - 11. januar 2018 kl. 11:54
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter fem år som talentmager og med flere danske ungdomsmesterskaber bag sig er det slut i GOG og Oure for Julie Loop, når hun til sommer tiltræder som assistenttræner i Køge Håndbold på herreholdet. Måske i 1. division.

Og det er en dygtig og respekteret træner, der kommer. Loop har over de seneste år haft ikke så få talenter i Oure mellem hænderne på efterskolen og gymnasiet, og det arbejde er opdaget og noteret. Ikke mindst hos træner og sportschef Robert Gertsen i Køge, der selv arbejdede sammen med Loop i Oure, inden han tog til Køge.

Nu skal de arbejde sammen igen, og Julie Loop ser med spænding frem til, hvad der venter i Køge. Ny klub, seniorhold, herrer. Og...

- Det er et spændende projekt i Køge med mange tanker og idéer, der er gennemtænkt, og den måde og i det tempo, det skal føres ud i livet på, tiltaler mig. Det handler ikke om at "komme i Ligaen om to år", men det skal bygges op, og hele klubben skal med, siger Julie Loop.

- For mig er det da også spændende at blive en del af ambitiøst seniorhold - jeg kender Robert og vil gerne arbejde sammen med ham igen, så der er mange elementer i min beslutning. Jeg har længe ønsket at komme over i seniorverdenen, men så er det lige at finde det rette tidspunkt og sted, hvor man kan se sig selv være nogle år frem. Men også at finde den rette rolle, og den har jeg fundet i Køge, siger Loop.

Hun skal arbejde med spillerne under den daglige træning og lave videoanalyser.

- Jeg skal lave det, jeg synes, er super sjovt, så det passer mig perfekt, det her. Jeg skal være assistent, lære af Robert. Jeg skal se, om det er så sjovt, som jeg tror og håber, det er. Den helt store forskel på senior og ungdom er jo, at man som senior skal præstere og vinde hele tiden. Ungdom er også spændende, men det er noget helt andet. Jeg glæder mig til springet og ser frem til en del år med seniorhold.

Er du en håndbold-nørd?
- Ja! Det med at analysere modstandere og se på spillerne og hvad vi kan gøre anderledes, kan jeg godt li'. Jeg er lidt nørdet, men det er Robert også! Vi er det bare på forskellige punkter. Jeg nørder med video, men ellers er jeg meget praktiker og kan godt lide at være på gulvet og bare træne.

I første omgang er kontrakten på et år, så til sommer stopper Julie Loop på Oure og tager tilbage til Sjælland, hvor hun kommer fra og skal i gang med at læse til lærer.

Hun er opvokset i Hillerød og spillede ungdomshåndbold der plus et år i Virum-Sorgenfri, inden hun stoppede som 17-årig og blev træner i Team Helsinge. Her var hun i seks år, inden Oure og deres helt specielle miljø kaldte i 2012.

Hvad tænker om at blive en af de meget få kvindelige håndboldtrænere?

- Ikke så meget. Jeg fokuserer meget på min faglighed og at den skal være i fokus - og ikke mit køn. Hvis spillerne kan mærke, at jeg noget at komme med, så glemmer de nok, at jeg er kvinde. Det er mit fokus, men der er ikke mange kvinder, og jeg kunne da godt håbe, der var flere, der havde lyst til at kaste sig ud i det, siger Julie Loop.

Foreløbig skal arbejdet gøres færdigt i Oure. Derefter venter Køge.