17. oktober 2019
Benløse-træner Martin Lytje (tv.) sammen med fysioterapeut Søren Glass efter finalesejren over Frederikshavn. Foto: Kasper Nørgaard Hansen
Benløse-træner Martin Lytje (tv.) sammen med fysioterapeut Søren Glass efter finalesejren over Frederikshavn. Foto: Kasper Nørgaard Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den nye cheftræners mesterstykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye cheftræners mesterstykke
Opdateret 16. april 2019 kl. 12:58
Sport DAGBLADET - 16. april 2019 kl. 12:52
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Martin Lytje blev om ikke hovedkuls, så i hvert fald noget pludseligt kastet ind i jobbet som cheftræner for Benløses ligaherrer ved juletid.

Klubben havde valgt at afbryde samarbejde med den daværende mand på posten - Jens Hagbarth - for uden at der på nogen måde var drama i luften, så ville man noget nyt. En frisk start, så at sige.

Det betød at assistenttræneren i den sidste halvanden sæson, Martin Lytje, blev forfremmet til cheftræner - men dermed stod han også pludselig og skulle have implementeret en hel masse på ganske kort tid.

Ikke at han var ude i nogen revolutioner, slog han hurtigt fast, men som cheftræner vil man altid alligevel gerne have nogle ting på plads, som forgængeren måske ikke lagde lige så meget vægt på. Nogle ting, der gør holdet til »ens eget«. For Lytje har det eksempelvis været et fast udgangspunkt i en knivskarp defensiv - i øvrigt excellent eksemplificeret i finalesejren over Frederikshavn forleden.

Spillerne fulgte og udførte taktikken til punkt og prikke, og det gør Martin Lytje både tilfreds og stolt.

- Det hér betyder vanvittigt meget for klubben generelt, men bestemt også for mig personligt. Det er en kæmpe forløsning, og et resultat, som vi har arbejdet på på en ufattelig intensiv måde i sæsonen.

- Vi har jo ikke haft super lang tid til det - for konstellationen med mig selv, David (assistenttræner de Fries, red.) og spillerne har jo kun eksisteret siden januar, sagde Lytje storsmilende i lørdags - kort efter at guldmedaljerne var landet hos Benløse.

- Der er simpelthen så mange tanker, der flyver gennem hovedet på mig lige nu, for det hér er en kæmpe kulmination på vores alle sammens hårde arbejde. Følelser er svære at sætte ord på, men det er en fantastisk følelse - det er måske en lykkefølelse. Jeg er fandme stolt og glad og en lille smule rørt, tilføjede han.

Selve finalen havde for Lytje været akkurat lige så tæt og nervepirrende, som den var for tilskuerne - men han var mere end godt tilfreds med, hvad han havde set.

Og nu kan der kigges frem mod næste sæson med sindsro.