25. marts 2019
Patrick Da Silva forbi Nicolaj Madsen (tv) og Jakob Johansson i 4-1 sejren over HB Køge. Foto: Per Christensen
Patrick Da Silva forbi Nicolaj Madsen (tv) og Jakob Johansson i 4-1 sejren over HB Køge. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Da Silva åbner op for forlængelse i FC Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da Silva åbner op for forlængelse i FC Roskilde
Sport DB - 23. november 2018 kl. 15:06
Af Jeppe Lodberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalundborgenseren Patrick Da Silva er blevet så glad for at være i FC Roskilde, at hans agent skal komme op med et skræddersyet udlandstilbud for at matche hans lyst til at blive efter julepausen.

- Helt faktuelt har jeg kun én kamp tilbage, for aftalen udløber til nytår, og så var det planen, at jeg skulle videre til udlandet.

- Men jeg står helt klart i et dilemma, for jeg har det sindssygt godt her. Jeg elsker simpelthen at komme til træning, og det er noget, jeg har savnet i nogle år.

Siger Patrick Da Silva på vej ind fra torsdagens træning i FC Roskilde, som han kom til for to måneder siden - inviteret af den nye cheftræner Christian Lønstrup, som han trænede lidt hos oppe i Helsingør efter sommerens gensidige brud med FC Nordsjælland.

- Når jeg rammer mit topniveau, så er jeg helt sikkert for god til 1. division, og det er helt klart mit mål at bevise, sagde Da Silva efter at have fået sin debut i Roskilde-trøjen via indhop i netop Helsingør på den sidste dag i september.

Og syv kampe senere - seks for hans vedkommende, da en stadigt lidt drillende baglårsmuskel holdt ham hjemme fra kampen i Thisted - er højre backen stadig af den selvsikre selvopfattelse:

- Uden at det må opfattes nedladende på nogen måde, så mener jeg jo nok selv, at jeg er bedre end til at være her i en mindre 1. divisionsklub. Men jeg stortrives. Jeg kendte jo allerede nogle stykker, da jeg kom - og nu kender jeg dem allesammen, og jeg kan virkelig godt lide dem.

- Og så har vi jo ikke tabt i en kamp, jeg er startet inde i, praler ham med et smil henvisende til først de to uafgjorte mod Nykøbing og Næstved før nederlaget i Thisted og siden de fire sejre på stribe.

- Alvorligt talt, så er det fedt at være i et vindermiljø, og det har vi fået. Og det er meget fristende at sige, at jeg gerne vil være med til i foråret at prøve at jagte det umulige - en play off-plads, siger Patrick Da Silva og forestiller sig i første omgang ikke, at der kan komme tale andet på tale end en ny halvsæsons-kontrakt.

- Jeg har drøftet med min agent, at han skal holde øje med, hvad der dukker op - og hvis han mener, at det er den helt rigtige mulighed i udlandet, så skal han selvfølgelig fortælle mig om det.

- Men jeg vil faktisk også sige, at det skal være det helt rigtige tilbud, hvis det skal få mig væk herfra - sagt selvfølgelig under forudsætning, at vi kan finde ud af det her. Det har jeg bedt agenten snakke med klubben om, siger Patrick Da Silva og glæder sig foreløbig bare til sæsonens sidste kamp:

- Baglåret har drillet, men nu er det 100 procent i orden, forsikrer han efter torsdagens træning, hvor han stod over det sidste spil til to mål for ikke at risikere noget.

En melding, der bekommer cheftræner Christian Lønstrup endog meget vel.

- Han har været på 70-80 procent i kampene, og han har gjort en forskel. Tænk, hvad det kan blive til, når han er på 100 procent, siger Lønstrup og håber på, at 24-årige Patrick Da Silva bliver foråret med.

- Han er i den grad med til at hæve overliggeren. Mark Gundelach, når han kommer tilbage fra sin skade, Anders Nielsen og Philip Rejnhold ved godt, at de skal give alt og lidt til for at banke på til en af backpladserne, når Da Silva er med i regnestykket.

- Det et ikke for ingen ting, at han har været i Brøndby, FC Nordsjælland og tæt på landsholdet. Men det vil være godt for hans karriere, at han tager et halvt år mere her og bygger sig op.

- Det vil give god mening, og det er jeg ret sikker på, at jeg kan forklare ham, så han får lyst til at blive - hvis det er det, klubben vil og kan, siger Christian Lønstrup.