19. december 2018
Claus Skov Nielsen er tilbage ved bordtennisbordet efter en længere pause. Foto: Anders Kamper
Claus Skov Nielsen er tilbage ved bordtennisbordet efter en længere pause. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Claus Schou på vej tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Claus Schou på vej tilbage
Opdateret 13. marts 2018 kl. 23:00
Sport DB - 13. marts 2018 kl. 14:23
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På en løbetur i sensommeren 2016 hjemme på Slagelse-egnen sagde kroppen fra, da Claus Schou Nielsen ellers havde tænkt sig at fortsætte. Men han kunne ikke, måtte stoppe og fik ringet efter en ambulance. Både hovedet og kroppen sagde fra, og der var ikke mere at gøre.

- Jeg ved ikke, hvad der skete, men jeg fik det bare rigtig dårligt, fortæller den 21-årige Claus Schou Nielsen nu halvandet år efter. Han spiller for Roskilde Bordtennis, BTK61, men bor og træner hjemme i Slagelse og var i nogle år udset til at være en af arvtagerne efter Michael Maze og Jonathan Groth.

Claus Schou spillede sig til en relativ sikker plads på Roskilde Bordtennis´ Ligahold med forhåbninger om et internationalt gennembrud.

Det er udeblevet, og der, i sensommeren ´16 ville kroppen ikke mere. Claus Schou var indlagt i otte-ti timer og blev udskrevet, da lægerne ikke mente at kunne gøre mere for lige der.

Vel hjemme var der ikke meget energi i kroppen til at træne bordtennis, og siden endte med halvandet år, hvor Claus Nielsen ikke var på toppen.

- Der var nogle private årsager til, at jeg ikke havde det godt, og det har jeg arbejdet med og gjort noget ved, siger Claus Nielsen, der derfor ikke har spillet mange kampe for Roskilde Bordtennis i perioden, men den dog var med til at vinde DM-guld sidste forår.

I efteråret var han nede på lavt blus igen, hvor det blev til en enkelt turnering i Polen, inden han i december tog til Thailand for at koble helt af fra den dansker hverdag. I Phuket stod den på næsten daglige træninger i thaiboksning, men også ferie og afslapning i forsøget på at lade kroppen op med energi og mulig lyst til at vende at tilbage. Efter tre måneder i Thailand og undervejs besøg af forældrene og mange venner, returnerede Claus Nielsen til Danmark i sidste uge.

- Jeg har det ikke rigtig godt endnu, men det er bedre, og jeg går til samtaler hos en coach og en psykolog, siger han.

Nu står den på hård bordtennistræning hjemme i Slagelse igen, og Claus Nielsen vil ikke bare tilbage på sit gamle niveau. Han vil blive bedre.

- Det vil jeg, og det kommer jeg også. Lysten har egentlig været der hele tiden, men kroppen har ikke villet. Nu kan jeg spille igen, men jeg har godt nok været smadret i kroppen efter at have trænet i sidste uge. Jeg vil tilbage igen, og jeg vil endnu bedre end før, fastslår Claus Schou Nielsen, der endnu ikke tænker på skoleuddannelse eller arbejde.

- Ikke endnu. Lige nu vil jeg spille bordtennis.