20. oktober 2019
Per Rud og Søren Storgaard præsenterede Capelli overtagelse af aktiemajoriteten i HB Køge på klubbens 10 års jubilæumsdag. Foto: Jeppe Lodberg
Per Rud og Søren Storgaard præsenterede Capelli overtagelse af aktiemajoriteten i HB Køge på klubbens 10 års jubilæumsdag. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Capelli køber HB Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Capelli køber HB Køge
Sport DAGBLADET - 01. juli 2019 kl. 15:00
Af Jeppe Lodberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

76 procent. Det er det amerikanske sportsudstyrs-firma Capelli Sports fremtidige ejerandel af aktierne HB Køge.

Det fortalte HB Køge-formand Søren Storgaard ved en lille sammenkomst for spillere, ledere og frivillige mandag i anledning klubbens 10 års jubilæumsdag. Og - føjede Storgaard til - det kommer ikke til at betyde det store udadtil i hverdagen, for efter et par måneders forhandling med det amerikanske firma og administrerende direktør George Altirs ligger det klart, at HB Køge fortsætter med sin gammelkendte lokale bestyrelse og administration.

- De næste fire år kommer der et relativt stort millionbeløb ind til os fra Capelli. Intelligente penge til for eksempel forøget talentudvikling og kommercielle tiltag. Der kommer ikke en masse nye, dyre spillere, sagde Søren Storgaard og begrunder realitetsforhandlingene med Capelli med, at HB Køge nu skal til at kapitalisere af flytningen til Køge idrætspark.

Aftalen mellem Capelli og HB Køge er ikke blot handel med aktier og penge i de sælgende aktionærers lomme. HB Køge er i samme ombæring blev gjort til ansvarlig for udviklingen og uddannelsen af alle de klubber, som Capelli ejer helt eller delvist.

- Så vi kan være sikre på, at de gør det på den måde, vi ønsker det, fortalte HB Køge-direktør Per Rud, der selv skal have det sidste ord at skulle have sagt, mens det bliver den tidligere cheftræner Henrik Lehm, der får endog rigtigt mange rejsedage i kalenderen som »head of coaching« og altså skal auditere trænere på eksempelvis Capellis Cedar Stars Academy, hvor 2500 spillere render rundt på ti amerikanske lokationer, i MSV Duisburg og Inter Allies - klubben i Ghana, hvor HB Køges Fredrick Opoku er hentet.

- Og vi har allerede lavet den første »signing«, fortalte Per Rud og viste bag sig et powerpointbillede af sig selv og holdleder Lasse Larsen.

- Vi er, som vi altid har været - det er ikke noget med, at der kommer til at sidde en formand ovre i USA og SMS mig klokken to om natten, fordi vi har tabt en fodboldkamp. Vi styrker os, som vi altid har gjort - et skridt ad gangen. For eksempel med øget data på spillerne og en diætist.

- Vi skal fortsætte i den holdånd, vi har. Det, der gør os anderledes er, at vi går en ekstra meter i forhold til de andre. Vi skal have spillere, der tænker fodbold 24-7 - møder fem minutter før ind og går en halv time senere. Vi bygger ovenpå, sagde Per Rud.