25. august 2019
Kenneth Olsen er i dag U18-træner i Roskilde Håndbold. Foto: Anders Kamper
Kenneth Olsen er i dag U18-træner i Roskilde Håndbold. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brormand: »Han er stadig kun Morten Olsen«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brormand: »Han er stadig kun Morten Olsen«
Opdateret 28. januar 2019 kl. 12:25
Sport DAGBLADET - 28. januar 2019 kl. 12:17
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange dages utålmodig venten for Morten Olsen endte alligevel med, at han fik en stor rolle på det danske VM-guldhold i såvel semifinalen mod Frankrig som finalen mod Norge.

arrow Læs også: VM-fejring: Nationalsang og pandekager til alle på skolen

På afstand har tvillingebror Kenneth fulgt med fra Roskilde, men han så da finalen søndag aften i Herning.

- Det var rigtig fint og en stor oplevelse, så det var godt at se kampen, og vi fik lige snakket kort sammen bagefter, siger Kenneth Olsen, der så Danmarks første VM-kamp i Royal Arena og altså finalen i Boxen.

Arbejdet, familien og trænergerningen med Roskildes U18-hold skal jo passes.

- Min oplevelse af VM er to-delt. Danmark har spillet rigtig god håndbold og har ikke været i problemer på noget tidspunkt, kun nogle små udfald. Derfor skulle Morten ikke bidrage så meget i de første kampe, og det er jo træls, når man er familiemedlem og helst vil se ham spille. Jeg er glad for det danske guld, men jeg havde da gerne set, at Morten havde spillet mere i de indledende kampe, men så var det rart, at han fik lov at vise sig frem i semifinalen og finalen, som trods alt er de sjoveste kampe. Det var gode tidspunkter at komme ind og vise det på.

- Når man sidder udenfor og ved, hvad han kan, så er det frustrerende, at han ikke får lov til at vise det for alle de andre. Han har vist sit niveau før, og man ønske jo kun, at alle skal se, hvor god en håndboldspiller, han er, siger Kenneth Olsen på Fyn hjemover efter finalen.

- Det var dejligt at slutte med to gode kampe af ham, og han var været god til at holde sin træning ved lige, når de andre har spillet og var gået i seng. Det var han nødt til, for hvis man ikke laver noget i 14 dage, så er man der måske ikke, når det gælder.

- Vi har talt sammen næsten dagligt, men lidt mindre under en slutrunde med kampe og alt, så skal han koncentrere sig om det. Selv om man er med, så er det en udfordring at holde humøret i top, når man ikke spiller kampe. Men når holdet vinder, er der ikke noget at diskutere. Men det er sjovere at bidrage.

Har du også været frustreret på hans vegne?

- Ikke frustreret, men jeg ved, hvor meget det betyder for Morten, at han ikke har kunnet vise, hvad han kan. Det endte jo lykkeligt, og så er alt glemt.

Ændrer det noget I ham, at han nu har vundet OL- og VM-guld?

- Nej, ingenting. Han er ikke blevet bedre af at blive verdensmester, men er bare lige så god, som han har været de sidste mange år. Han har udviklet sig, men er bare hammerdygtig, men jeg bliver ikke mere stolt af ham af, at han vinder et verdensmesterskab. Han stadig bare Morten Olsen, og nu har han bare fået en titel på og et bevis på, at han er på verdens bedste hold og har bidraget. Det er fantastisk flot, men han er ikke blevet bedre over natten, siger Kenneth Olsen, der ikke ser mange live-kampe med brormand, men tager de tv-muligheder, der kommer over en sæson, når tyske Hannover-Burgdorf (også kaldet Die Recken) spiller.

34-årige Morten Olsen har kontraktudløb til sommer, så VM-guld er en fin platform til at komme videre fra, for karrieren er ikke slut.

- Jeg ved ikke, hvad han så skal, men han vil gerne spille mange år endnu. Man kan jo ikke se på ham, at han er 34 år, for han er lige så eksplosiv, som han altid har været. Når man træner rigtigt og passer sin styrketræning, så bliver man ikke langsommere, bare fordi man er blevet 34 år. Det burde mange andre sportsudøvere kigge nærmere på - også fodboldspillere. Det behøves ikke at gå ned ad bakke, når man runder de 30, hvis man passer sin træning, og så kan der gå mange år, før man mister fart. Han ligger stadig højest i de test, de laver dernede - det er imponerende, ja, men ikke når man ved, hvor meget han træner, siger Kenneth Olsen.

arrow Landstræner: Smal stamme gav os VM-guld
28. januar 2019 kl. 12:49 Opdateret: kl. 12:50
arrow VM-fejring: Pandekage-bagning på Vig Skole fra morgenstunden
28. januar 2019 kl. 12:42 Opdateret: kl. 12:42