19. oktober 2019
Michael Maze (th) og Tobias Rasmussen med hver sin bold. Foto: Jeppe Lodberg
gallery icon

Se billedserie

Michael Maze (th) og Tobias Rasmussen med hver sin bold. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder og video: Maze og Groth på vej til EM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder og video: Maze og Groth på vej til EM
Opdateret 17. maj 2019 kl. 19:57
Sport DAGBLADET - 17. maj 2019 kl. 16:17
Af Jeppe Lodberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Snart ni-årige Valdemar var sammen med far Michael Thomsen ene om at tage imod tilbuddet om at overvære det danske bordtennislandsholds åbne træning store bededag-formiddag i Roskilde Kongrescenter.

Det fortrød den unge gut, der selv slår til den lille runde plasticbold i hjemklubben i Karlslunde ikke, for udover med egne øjne at se, hvor dygtig man kan blive, hvis bare man øver sig tilstrækkeligt længe, så fik Valdemar også prominent vasketøj med hjem - nemlig træningstrøjerne fra idolerne Michael Maze og Jonathan Groth, de bedste danske batmænd nogensinde.

De to udgør sammen med de unge talenter, Anders Lind og Tobias Rasmussen, det danske landshold, der lørdag i Roskilde spiller to kvalifikationskampe om deltagelse ved EM, der afholdes i Frankrig i september måned. Og Danmarks er temmelig klar favorit, når det fra klokken 14 går løs mod Schweiz, hvis førstemand Lionel Weber er nummer 151 på verdensranglisten, hvor Groth er dalet ned til 34.pladsen og Maze en gang for mange operationer siden var nummer otte.

Lørdag klokken 19 går det løs mod Holland, og her er den danske favoritværdighed lidt mindre, men stadig til stede. Hollændernes to bedste, Ewout Oooswouder og Laurens Tromer, er halvvejs på hjemmebane, da de begge tidligere har spillet for Roskilde-klubben BTK61 - og førstnævnte kommer på besøg i hallen igen torsdag som spillende sportschef for Næstved, når den anden af op til tre DM-finaler skal spilles.

Hvem af de fire danskere, der skal udgøre tremandsholdet til hvilken kamp, ville landstræner Linus Mersten ikke afsløre ved den åbne træning. Men det bliver tre venstrehåndende, for det er de alle fire helt usædvanligt.