23. maj 2019
Michael Riis løfter jern.
gallery icon

Se billedserie

Michael Riis løfter jern.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: TMS-herrers dagbog fra Kreta

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: TMS-herrers dagbog fra Kreta
Sport DB - 21. august 2018 kl. 09:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DAG 1 (søndag)
Søndag rejste TMS Ringsted fra det varme Danmark ned til det varme Kreta. 6.30 stod alle klar i lufthavnen med pakket sportstøj og klar til en hård uge på Kreta, rettere sagt Chania.

Efter godt tre timer rejse landede drengene sikkert i Chania, hvor vi efterfølgende blev kørt til hotellet i bus.

Værelsesfordelingen blev opgjort, og derefter slog drengene sig ned for at klæde om til træningslejrens første træning.

Bussen holdt klar 16.30, hvor de søvndrukne spillere, efter den tidlige afrejse fra København, stod klar til at køre. På trods af trætheden efter flyvetur og tidlig afrejse, var alle klar på at give den gas på halgulvet, og de skadede spillere i styrkelokalet. Klokken 17.00 startede træningen, hvor »fyssen« Johnny (Andreasen, red.) startede med udspænding/løsning af led og muskler, hvorefter fysisk træner Anders (Larsen, red.)stod for den opvarmende/styrkende del, som indbefattede løb, diverse plankeøvelser og andet styrke med kropsvægt.

Efterfølgende var der haltræning for størstedelen af holdet, hvor der selvfølgeligt blev banket godt igennem og arbejdet med forskellige taktiske og tekniske ting. De skadede spillere (Mads Dudek og Oliver Klarskov), samt Johnny og Anders, røg en tur i styrkelokalet, hvor der blev gennemgået forskellige øvelser der kunne laves i løbet af ugen, fulgt af et styrkepas med knald på.

Da haltræningen var færdig klokken 19, holdt bussen klar, og turen gik hjemad. Maden ventede på den lokale beach-restaurant, hvor der både bliver spist morgen og aften. Her var der anrettet en lækker buffet med diverse kød og selvfølgelig den græske specialitet, tzatziki. Resten af aftenen var der fri leg, hvor nogle satte sig og spillede kort, imens andre krøb stille og roligt til køjs efter en lang dag i transporten, men også en smule træning.

Det er starten på en forhåbentligt god uge, med masser af træning, men også hygge og sammenhold.

Mads Dudek, Michael Riis, Oliver Klarskov og Mick Schubert

DAG 2 (mandag)
Den første fulde dag på Kreta startede kl. 06.30, hvor hele truppen, inklusive trænere og ledere, mødtes foran receptionen. Herefter gik én del til hurtighedstræning med Johnny og Anders. En anden del fik lidt kilometer i benene sammen med Per. Den sidste del fik testet temperaturen på havvandet, da de var nede og svømme med Dalmose.

Efter dagens første pas blev det til et kort bad, og morgenmaden stod serveret, da et sultent herrehold efterfølgende ankom til beach-restauranten.

En lækker morgenmad, der fik tanket ressourcerne op igen, var alt hvad der skulle til, før vi kunne pakke vores tasker igen, og sætte os ind i bussen for at køre mod hallen. Her stod dagens pas nummer to, på en god omgang styrketræning. Til spillernes held blev benene skånet. Efter en hård omgang for overkroppen, var der også tid til lidt strandtræning, så maven, og i Michael Riis' tilfælde, også bicepsen blev kørt igennem...

Klokken slog 11.30, da bussen var tilbage ved hotellet og en god pause stod nu på dagsordenen. Pausen blev brugt på lidt søvn, lidt afslapning ved poolen, kortspil og selvfølgelig frokost.

Dagens sidste pas stod for døren kl. 16.30, hvor bussen igen kørte til hallen. En haltræning med høj intensitet og hvor de sidste kræfter for dagen blev opbrugt, var hvad det blev til.

Hjemme på beach-restauranten ventede en fortjent omgang aftensmad, som blev nydt efter endnu et kort bad. En lang og hård dag nåede til vejs ende for nogen, som kort efter hoppede i seng, mens andre slappede af med en gang Bezzerwizzer eller et kortspil.

Christian Wacher, Sebastian Thor, Morten Jensen og Morten Nyberg

DAG 3 (tirsdag)
Vækkeuret ringede før fanden overhovedet overvejede at binde snørebåndene og tage sko på.

Ikke desto mindre var det tilfældet hos os, hvor vi endnu en gang var klar til morgentræning, før dagens første måltid var fortæret.

Svømmeholdet fortsatte progressionen fra gårsdagens babysvøm-session. Det hårdtarbejdende løbehold havde smidt masser af kul på motoren og tilbagelagde asfaltmeter næsten i samme tempo som lyntogene i Kina.

Morgenmad skete som altid med udsigt til vandet, som må være den bedste forudsætning, inden to hårde træninger skulle klares. Dagens anden træning foregik i hallen, hvor folk gik godt til den med en masse spil til to mål. Efterfølgende stod den på frokost og afslapning ved poolen og stranden, inden der stod spillermøde og udstrækning med Johnny på programmet. Under denne »udstrækning« var der flere som kraftigt overvejede om galgen ville være en lettere vej at gå! Efterfølgende blev Johnny smidt i poolen og vi andre fulgte trop for at få kølet kroppen.

Til aftensmad stod den på frisk fisk, som blev serveret med både hoved og hale, og trods et par ben som sad galt i halsen, så gled den ganske fint ned. Aftenen gik med diverse kortspil, Bezzerwizzer og hygge, inden sengen kaldte og vi øjnede en tiltrængt hviledag.

Jakob Jessen, Andreas Magaard, Anders Møller og Simon Omme

DAG 4 (onsdag)
Skribenterne holdt fri...

DAG 5 (torsdag):
Dagen startede som så mange andre kl. 6.30 med noget fysisk træning, hvor folk, på trods af at være lidt udkørte, stadig knoklede godt på. Nogle løb bakkespurter, andre løb en længere tur mens den sidste gruppe svømmede.

Herefter stod den på morgenmad, efterfulgt af halpas, hvor flere nye detaljer blev øvet. Eftermiddagen stod på afslapning ved poolen, stranden og på værelserne, ligesom den sidste håndfuld fik klaret individuelle samtaler.

Aftenen gik med en times gymnastik med Johnny, som stadig havde problemer med at tælle korrekt, hvilket medførte en række meget trætte spillere, da vi engang var færdige.

Aftensmaden blev igen indtaget på strandbaren, hvor der til smovse-kongen Michael Riis' store tilfredsstillelse var rigeligt med hvidt brød og tzatziki. Den sidste del af dagen blev brugt med at se fodbold og spille noget kort, før man indtog værelserne for at være klar til næste dag.

Frederik Andersson, Lasse Sinding, William Asmussen og Nicolai Nørager

DAG 6 (fredag).
Alle var stået tidligt på 6.10 for at vække cheftræneren (træner Christian Dalmose fyldte 50 år i fredags, red.) med fødselsdagssang i anledning af hans runde 50 års fødselsdag. Der blev sunget igennem, og Christian Dalmose og resten af truppen kunne starte dagen med et smil på læben.

Dagen fortsatte på vanligvis med søvnige øjne 6.30 til løb og svømning for dem med småskavanker. Distancerne blev tilbagelagt og umilddelbart efter skulle morgenmaden indtages.

Derefter var der afgang med bus til hallen, hvor turens sidste haltræning skulle gennemføres, men inden håndbolden blev fundet frem, stod den på fodbold i anledning af den runde fødselsdag, hvilket blev en gyser som skulle afgøres i forlænget spilletid.

Et stærkt »gammelt hold« med blandt andet rutinerede kræfter som fødselaren Christian Dalmose, Per Wulff, Anders Larsen og til at toppe dem var et tidligere stjerneskud i Johnny Andreasen bedre kendt som James Bond.

De gamle trækker det længste strå til sidst, hvorefter håndbolden blev fundet frem og træningen afsluttet med intensivt spil på to mål.

Mikkel Tønners og Benjamin Pedersen