10. december 2019
Bozga og Huja med arme, der bare ikke kunne komme ned - men de lukkede også helt af. Foto: Jeppe Lodberg
gallery icon

Se billedserie

Bozga og Huja med arme, der bare ikke kunne komme ned - men de lukkede også helt af. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Første pokal til HB Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Første pokal til HB Køge
Opdateret 07. juli 2019 kl. 22:20
Sport DAGBLADET - 07. juli 2019 kl. 21:51
Af Jeppe Lodberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag den 1. juli fejrede HB Køge ti års jubilæum, og der blev ikke serveret champagne, for der var ingen pokaler at drikke af. Nok har moderklubberne Køge Boldklub to gange og Herfølge Boldklub en enkelt gang og senest vundet det danske mesterskab - men HB Køges eget senior-pokalskab har stået tomt, hvis det overhovedet er indkøbt.

Men ikke længere - søndag vandt de blå/sorte Belt Cup, og nok er det en træningsturnering med modstandere fra egen danske 1. division og den femtebedste tyske række. Men den blev vundet efter tre sejre og uden at lukke et mål ind.

Lørdag - i kampe af 2x20 minutter - gik det først ud over Oberligamandskabet SV Eichede, der blev slået 2-0 på mål af Jean Claude Bozga og Liam Jordan. Og et par timere senere - i den bedst spillede kamp - vandt HB Køge med 1-0 over Nykøbing FC, der jo ellers havde fordel af hjemmebane, da Belt Cup blev afviklet i Falsters største by.

Sejrene betød finale søndag, hvor modstanderne var SV Todesfelde fra Oberligaen og for en stor dels vedkommende vist hvervet i den lokale klub for diskoteks-udsmidere.

Tyskernes to angribere fik Bozga og Marian Huja til at fremstå som udsultede juniorspillere, og det lignede decideret selvmordsforsøg, da den bette Jakob Johansson i modsatte ende gav sig til at puffe til Todesfeldes midtstoppere, da de blev sure over, at han jagtede en ripost fra et stolpeskud af Tobias Christensen.

Godt at anfører Martin Vingaard kom til undsætning - og at ingen af d'herrer blev spist.

3-0 vandt HB Køge finalen - alle tre mål sat ind i anden halvleg, og ingen af dem var på nogen måde klassiske scoringer. Men de blev sat ind, og 127.500 kroner for førstepladsen røg ind på klubbens konto - og en mægtig pokal kom med hjem til i hvert fald låns til næste år, hvor der spilles i Lübeck.

Her billeder fra finalen. Foto: Jeppe Lodberg