27. maj 2020
Julius Johansen på vej mod sejren ved junior-DM  efter et maraton-soloudbrud. Senere på året blev han også juniorverdensmester på landevej. Jo, sådan en rytter er svær lige at erstatte... Foto: Tommy Kjærulff Eriksen
Julius Johansen på vej mod sejren ved junior-DM efter et maraton-soloudbrud. Senere på året blev han også juniorverdensmester på landevej. Jo, sådan en rytter er svær lige at erstatte... Foto: Tommy Kjærulff Eriksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: År 1 efter Julius Johansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

År 1 efter Julius Johansen
Sport DAGBLADET - 12. september 2018 kl. 12:35
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Team Roskilde Junior - og hvad holdet nu har heddet af »efternavne« i form af diverse forskellige sponsorer gennem årene - er holdet. Holdet, som alle de andre danske juniorhold i årevis gerne har villet slå, men som ingen rigtig har kunne gøre noget ved.

Holdet, der har udklækket navne som Lasse Norman, Mads Pedersen og senest det måske største talent af dem alle; Julius Johansen. Jo, der har været nok at glæde sig over for roskildenserne gennem tiden, og det er der naturligvis stadig.

I indeværende sæson har holdet hentet DM-guld i linjeløb for femte år i træk, ligesom også medaljerne ved bane-DM er blevet støvsuget med fin kraft.

Team Roskilde Junior blev - selvfølgelig, fristes man til at sige - også samlede vinder af den danske juniorcup. Og ved junior-VM på bane så sent som for tre uger siden hentede både Mathias Malmberg og Frederik Wandahl medaljer hjem til Danmark - og dermed til Roskilde-holdet.

Så hvordan pokker kan man overhovedet overveje at kun at betegne sæsonen som værende »god«, »fin« - eller lignende ord? Jo, det kan man, hvis man sammenligner med i særdeleshed sidste år.

Jesper Zwisler er kommunikationsansvarlig for Team Roskilde Junior - og i øvrigt far til én af holdets ryttere, Jonas Zwisler. Han sætter hér ord på 2018-sæsonen.

- Det var en rigtig fin første del af sæsonen, hvor vi vandt de løb vi skulle i Danmark, og hvor vi også markerede os flot i de udenlandske løb. For eksempel vandt Mattias Skjelmose etapeløbet Pais de Vaud og blev nummer to i et andet, Course de la Paix, eksemplificerer Zwisler.

Men kort før DM i slutningen af juni kom sæsonens første store »men«. Omtalte Skjelmose havde fået en advarsel af DCU for en episode i et af de danske juniorløb, hvor han havde været verbalt oppe at toppes med en rytter fra et andet hold.

- Og reglerne i DCU er sådan, at hvis man får sådan to advarsler inden for et år, så får man 14 dages karantæne. Og da det skete lige op til DM, så havde vi altså ikke Frederik at råde over til mesterskaberne, siger Jesper Zwisler om rytteren, der ellers ville have været megafavorit til at vinde enkeltstarten ved DM.

Surt show, men holdets Frederik Wandahl vandt trods alt stadig DM-linjeløbet nogle dage senere.

Men så skete det, at Team Roskilde Junior i en længere periode af 2. halvsæson mistede hele fire af holdets ni ryttere til skader, styrt og sygdom. Og det var ikke helt efter planen, selvsagt.

Og det har gjort, at tingene har været lidt mere op ad bakke for holdet de sidste to-tre måneder.

- Skaderne har betydet, at vi mere eller mindre har kørt anden sæsonhalvdel med de samme fem ryttere, og det har man godt kunnet mærke har tæret en del på rytterne. Og de har måske ikke helt kunne præge de internationale løb lige så meget, som vi gjorde i starten af sæsonen, påpeger Jesper Zwisler.

Noget andet, som teamet måske ikke helt har rådet over i år, er en ægte »superstjerne«. Sådan én havde man sidste år i Julius Johansen, som lige nu bredt bliver anerkendt som Danmarks største cykeltalent overhovedet.

- Julius kunne jo vinde alt, hvad han nærmest rørte ved i juniorklassen. Faktisk var det sådan i mange løb, at når de andre hold så at han var med, sagde de: »Nå, gad vide hvem der tager 2. pladsen i dag«!

- I år har vi måske ikke på samme måde haft en sådan supermand, som bare vinder alt. Faktisk har mange af de andre juniorhold i år haft rigtig stærke ryttere, som virkelig har kunne byde vores drenge op til dans. Jævnbyrdigheden i den danske juniorklasse er generelt blevet højere, og det kan jeg faktisk kun hilse velkomment - for det vil højne niveaut internationalt på den lange bane, konkluderer Zwisler.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?