28. juli 2021
Emilie Beckmann hér fotograferet i december under træningen i Taastrup Svømmehal. Et sted, der nu har en evig plads i hendes hjerte. 	Foto: Jørgen C. Jørgensen
Emilie Beckmann hér fotograferet i december under træningen i Taastrup Svømmehal. Et sted, der nu har en evig plads i hendes hjerte. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Emilie har drømt om OL i 13 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Video: Emilie har drømt om OL i 13 år
Opdateret 04. maj 2021 kl. 11:56
Sport DAGBLADET - 04. maj 2021 kl. 11:18
Af Kasper Nørgaard Hansen

24-årige Emilie Beckmann fra Tune er en svømmer, der går sine egne veje - og som tror på sine valg og sine beslutninger. Helt ned i den mindste detalje.

På den måde har hun for eksempelvis fomået at holde en svømmekarriere på verdenseliteniveau kørende allerede i en håndfuld år - samtidig med, at hun også for længst er nået forbi bachelordelen af uddannelsen i cand.scient.pol på Københavns Universitet.

Beckmann er umådeligt stræbsom og dedikeret - og når hun sætter sig et mål, opnår hun det som regel også. Før eller senere.

Og da hun for to uger siden klaskede hånden i bassinkanten ved finalen i 100 meter butterfly i Danish Open, viste tiden 57.60 sekunder, og reaktionen fra hende var et spontant og meget højlydt skrig.

Et skrig af glæde, forstås, for dét, der netop var gået op for hende i omtalte øjeblik, var at hun nu havde kvalificeret sig til sommerens OL i Tokyo.

Nå ja, skal man virkelig være paragrafrytter, har Beckmann foreløbig kun klaret OL-kravet, for hun skal stadig lige formelt udtages først af Dansk Svømmeunion - men det er netop formalia. Emilie er således for tiden Danmarks suverænt bedste kvindelige svømmer på 100 meter butterfly, så hun bliver udtaget til OL, ingen tvivl om dét.

Forløsningen

- Det er en kæmpe forløsning! Og hver gang jeg tænker tilbage på løbet ved Danish Open, får jeg lidt af den dér fornemmelse, jeg også havde for nogle år siden i Royal Arena (hvor Danmark i december 2017 var vært for EM i svømning på kortbane, red.) Altså hvor hele ens krop syder og bobler. Og dét på trods af, at Danish Open jo blev svømmet i en hal helt uden tilskuere, siger Beckmann og føjer et grin til den sidste del af sætningen.

Hun ved godt, at det på en eller anden måde kan virke lidt komisk - når man ser videoen igen - at hun pludselig bryder ud i det føromtalte skrig. I en hal, der ellers er så stille, at man nærmest kan høre en knappenål falde til jorden.

Men uanset hvad er OL-drømmen er nu blevet virkelighed, og det er ikke nogen ny drøm, slår Beckmann fast med eftertryk.

- Uha, det er en meget, meget gammel pigedrøm - og den har været i mit hoved nærmest hver dag lige siden. Det startede i 2008, da jeg så OL i Beijing som 11-årig. Da opdagede jeg hele dette fantastiske event og sagde: Det hér vil jeg også med til en dag.

- Så har der efterfølgende naturligvis været år, hvor jeg troede mere på drømmen end andre år. Nogle år har jeg tænkt: »Dét klarer jeg da nemt - den tid har jeg slået lige om lidt«. Og så er der andre tider, hvor jeg har tænkt: »Det lykkes aldrig, det hér«, siger Beckmann og uddyber:

- Der er bare intet, der er nemt i denne sport, og det kræver så forbandet hårdt arbejde, og at man er i fuldstændig mental balance bare for overhovedet at have en chance. Og det er måske noget af dét, jeg har brugt en del år på at finde ud af: Hvor meget det mentale også påvirker ens præstationer.

Det omtalte Danish Open - altså stævnet hvor Tune-svømmeren endte med at kvalificere sig til OL - foregik i Taastrup Svømmehal. Det er stedet, hvor mange landsholdssvømmerne i regi af NTC (National Trænings Center) også har deres daglige træning og sparring.

Så for Emilie Beckmann havde det nærmest en poetisk skønhed over sig, at det netop var hér, at hendes største drøm nogensinde skulle gå i opfyldelse.

- Jeg har oplevet så meget smerte i den hér hal i så mange år, og jeg har gennemført så mange træningspas over tusindvis af timer herinde. Så at det også var hér, at min OL-kvalifikation kom i hus, det var på én eller anden måde lige som det skulle være. Jeg er bare så glad nu, konkluderer hun.

Her klarer Emilie OL-kravet
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?