31. juli 2021
De to fodboldtvillinger ligner hinanden både af udseende, statur og stil med bolden. Men det er Cecilie med pandebåndet. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

De to fodboldtvillinger ligner hinanden både af udseende, statur og stil med bolden. Men det er Cecilie med pandebåndet. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tvillinger har aldrig været skilt ad - nu tager de til USA hver for sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Tvillinger har aldrig været skilt ad - nu tager de til USA hver for sig
Sport DAGBLADET - 22. januar 2021 kl. 13:48
Af Kasper Nørgaard Hansen

De er født med ét minuts mellemrum, og de ligner hinanden som to snekrystaller.

De enæggede tvillinger Sandra og Cecilie Pedersen har rigtig mange ting tilfælles og har sådan set haft det hele livet. De startede samtidig med at gå til fodbold i AIK 65 Strøby i femårs-alderen, og i de følgende godt mange år har de i dag 19-årige tvillinger spillet i hele syv forskellige klubber på samme tid og på samme hold.

- Jeg tror bare på en eller anden måde, at vi begge gerne har villet få så meget ud af vores fodbold som overhovedet muligt. Vi har altid gerne ville udvikle os og satse på fodbolden, så derfor har vi spillet ret mange steder, siden begyndelsen i Strøby, fortæller Sandra.

- Og så kan man f.eks. nævne om vores tid i Brøndby, at det dengang passede rigtig godt med, at vi skiftede til en idrætsklasse på Brøndbyvester Skole. Hér kunne vi træne om morgenen inden undervisningen, så det var ret fedt og gav rigtig god mening, tilføjer Cecilie.

En lille adskillelse
Efter et år sammen på Efterskolen ved Nyborg, valgte Sandra at tage til HB Køge - mens Cecilie tog til BSF. Hér var de to, i hvert fald rent fodboldmæssigt, adskilt for en stund. For Sandra passede skiftet til HB Køge med, at der i klubben var kommet rigtig meget fokus på kvindefodbolden - men det "passede" dog også med en anden ting:

- Der kom rigtig mange amerikanere ind på hold i løbet af kort tid - som en del af hele Capelli Sport-samarbejdet. Men det gjorde dog også bare, at der måske ikke længere var så meget plads til de helt unge talenter, fortæller Sandra.

Siden sidste sommer har Cecilie og Sandra så været tilbage på samme hold i Solrød, hvor de spiller i 1. division. Og dét kommer de også til at gøre indtil efter sommerferien, men når sæsonen - og studenterhuerne fra Brøndby Gymnasium - er i hus, kommer der andre boller på suppen.

Tvillingerne har nemlig besluttet at hive teltpælene sådan for alvor op. Og hér menes ikke bare til Odense eller Århus - nej, de to fodboldpiger tager såmænd til USA. Det gør de samtidig, men det er så til gengæld også det eneste fælles, der er at sige om de tos fremtidige, amerikanske eventyr.

Sandra og Cecilie skal nemlig henholdsvis til byerne Lima i Ohio og Mobile i Alabama og studere - og skulle man være lidt rusten i amerikansk geografi, kan det nævnes, at der er godt 1200 kilometer imellem de to byer. Så det ville være synd at sige, at tvillingerne fremover kommer til at blive naboer..

Et agentbureau - som hjælper europæiske spillere med at komme til amerikanske universiteter for at få et stipendium - har været bindeleddet for de to Strøby-piger. Og inden længe havde de to på bureauets hjemmeside fået lagt videoer op af dem selv, som kort og godt viser hvad de kan. Både i kampsituationer og i forskellige træningsøvelser.

Og hér var det, at University of Northwestern Ohio og University of Mobile i Alabama bed på og udviste så stor interesse for Strøby-søstrene, at de blev tildelt et fuldt stipendium for fire år. Dog med den option, at de hver især kan afbryde opholdet efter ét, to eller tre år - hvis hjemlængslen skulle blive for stor eller hvis det sportslige måske heller ikke helt er en succes.

Tiden er moden
I har været sammen om stort set alt i livet i nu 19 år. Har boet sammen, gået i samme skoleklasser, spillet på de samme fodboldhold. Men nu kaster I jer ud på dybt vand - fortæl om jeres overvejelser om dét?

Sandra:
-Det er også en lidt ambivalent følelse, man står med. Vi har været vant til at gøre det hele sammen, men vi har også bare indset at det var på tide at prøve at få hvert sit liv. At være lidt på egen hånd og træffe vores egne beslutninger.

- Jeg tror dog på samme tid ikke, at det helt er gået op for os endnu, at vi for alvor skal være lang tid fra hinanden og fysisk meget langt væk. Jeg tror aldrig, vi har været længere tid fra hinanden end to uger.

Cecilie:
- Jeg har altid været indstillet på, at skulle det hér collegeliv blive til noget, så skulle det være hver for sig. Vi er ofte blevet forvekslet med hinanden, og den del slipper vi også få nu.

- Og selv om vi er enæggede tvillinger er vi stadig to individer med hver vores liv. Nu skal vi prøve at stå på egne ben, konkluderer hun.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?