6. juni 2020
De rødblusede fra Solrød FC - her i en træningskamp mod Ringsted sidste år - er fra og med næste sæson Sjællandseriehold. Foto: Jeppe Lodberg
De rødblusede fra Solrød FC - her i en træningskamp mod Ringsted sidste år - er fra og med næste sæson Sjællandseriehold. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tungen lige i munden: De rykker op, og de rykker ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tungen lige i munden: De rykker op, og de rykker ned
Opdateret 15. maj 2020 kl. 18:12
Sport DAGBLADET - 15. maj 2020 kl. 18:01
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DBU Sjælland skrev fredag eftermiddag i en pressemeddelse følgende:

»En enig DBU Sjælland-bestyrelse har efter grundige overvejelser besluttet, at turneringen 2019-2020 ikke spilles færdig grundet situationen med COVID-19. Holdenes resultater fra efteråret 2019 bliver brugt til af afgøre op- og nedrykninger i helårsturneringerne«.

Hvis man nu ikke læste mere af pressemeddelelsen end dertil, vil man kunne tro, at det dermed nu står fast, at RB06 og Vordingborg rykker op fra Sjællandsserien og op i DS. Men... Hér er det meget væsentligt at læse videre, for som DBU Sjælland også flere gange anfører i den omtalte pressemeddelelse: De endelige op- og nedrykninger afventer dog afklaring på Danmarksserien i DBU.

Det bekræfter DBU Sjællands turneringschef Thomas Lesly da også, da vi fanger ham sidst på eftermiddagen for at få afklaret tingene én gang for alle:

- Det er fuldstændig korrekt, at man endnu ikke med sikkerhed kan kåre de to oprykkere fra Sjællandsserien. For hvis nu DBU siger, at man vælger at annullere hele sæsonen i DS, så bliver der ingen, der rykker hverken op eller ned fra DS. Og sker dét scenarie for eksempel, jamen så vil de to sjællandsserievindere skulle blive i Sjællandsserien, forklarer Thomas Lesly.

Han tilføjer dertil, at i dét tilfælde vil SS til næste sæson komme til at bestå af 14 i stedet for 12 hold

På DBU Sjællands hjemmeside ligger et omfattende diagram af op- og nedrykningstilfælde lige fra Sjællandsserien og nedefter. Men hvor oprykningen fra Sjællandsserien stadig blæser i vinden, så vil alle andre udfald i diagrammet komme til at stå til troende for de hold, der med den nu fastfrosne stilling slutter som nummer henholdsvis først og sidst i de forskellige rækker.

Det bekræfter turneringschefen flere gange i samtalen med DAGBLADET.

Det betyder dermed med sikkerhed følgende for de forskellige rækker og puljer under DBU Sjælland:

* Frem Sakskøbing og Helsinge rykker ud af Sjællandsserien.

* Solrød og Hørsholm-Usserød rykker op fra serie 1.

* Greve II og Gladsaxe-Hero rykker ud af serie 1.

* Hillerød, Ølstykke, Svebølle og AIK 65 Strøby rykker op fra serie 2

* Lundtofte, Herstedøster, Mørkøv og Hvalsø II rykker ud af serie 2.

Flere hold end de nævnte KAN ende med at rykke op eller ned - men det afhænger igen af DBU's afgørelse omkring Danmarksserien. Denne forventes at komme i næste uge.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?