13. april 2021
HB Køge-jubel efter sejren over FC Nordsjælland. Foto: Jeppe Lodberg
HB Køge-jubel efter sejren over FC Nordsjælland. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Topholdet var effektivt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Topholdet var effektivt
Opdateret 07. marts 2021 kl. 20:00
Sport DAGBLADET - 07. marts 2021 kl. 17:55
Af Jeppe Lodberg

Gæsterne fra FC Nordsjælland spillede ret beset det mest besnærende fodbold og havde bolden mest, men det var HB Køges duksehold i Gjensidige Kvindeligaen, der søndag sidst på eftermiddagen havde effektivititeten og derfor vandt med 2-0.

Holdet fra Farum lagde ud i et voldsomt tempo, men andet end et par smågiftige indlæg, som HB Køge-keeper Kaylan Marckese havde sikkert greb om blev det ikke, og efter to et halvt minut sendte de blå/sortes Isabella Obaze en flad bold op i midten af banen. Den amerikanske frontløber Stephanie Ribeiro syntes så klart på den kriminelle side af en offside, men linjedommerens flag forblev nede langs siden og hoveddommer Niclas Gomes fandt ikke anledning til at underkende sin kollega, så Ribeiro smuttede direkte mod mål og fra kanten af feltet afsluttede hun fladt og lige udenfor Adelaide Gays rækkevidde - og lige på den målgivende side af fjerneste stolpe til 1-0.

Målet fik ikke FCN til at skrue ned for tempoet - snarere tværtom, om efter ti minutter fik Dajan Haskemi afsluttet i det lille felt, men HB Køge-forsvaret fik sparket befriende væk fra stregen og havde i det hele taget mange »befriere« frem til midt i første halvleg.

Her kom der mere ro på og der blev tid og plads til lidt opbyggende angrebsspil. Og der blev tid til en solotur af Maddie Porkorny, der eksakt midtvejs tog på solotur fra venstre kant og ind i banen for at få et frispark på højde med buen. Kelly Fitzgerald fik dirigeret bolden indenom femmands-muren, og så troede de klubfolk, der sad drypvis på tribunen, at der stod 2-0 - men bolden røg ikke op i krogen på »den fede måde«, og det var det store net bag målet, der blev sendt i bevægelse.

Men 2-0 kom på plads med ni minutter til pause »the american way«:

Pokorny med en kort bold omkring midten til Ribeiro, der med hælen sendte Kyra Carusa afsted i direkte løb mod målet. Jessica Davis røg efter irskamerikaneren, men kunne ikke helt indhente HB Køge-topscoreren, og så blev det i stedet til en ulovlighed på kanten af feltet. Kyra Carusa scorede selv meget sikkert på det tilkendte straffespark.

Pausen bekom HB Køge bedst. Der kom langt mere ro over forsvarsspillet og rullet langt flere angreb ud mod de stadigt offensivt indstillede nordsjællændere, og efter 11 minutters spil var det tæt på 3-0, da Kyra Carusa fikst med hælen sendte bolden mod Maddie Pokorny i det lille felt.

Amalie Vangsgaard var dog først på kuglen og sendte den snert forbi egen keepers fjerne stolpe.

Lige efter den spillede time var det hjemmeholdets Cecilie Buchberg, der var tæt på, men hendes langskud prellede af på overliggeren.

Nordsjælland kom aldrig rigtigt i nærheden af at skabe spænding om resultatet endsige på en reducering, så det endte 2-0.

Med sejren - og med overraskende nederlag til både Fortuna Hjørring og Brøndby - er HB Køge så godt som sikker på at vinde ligaens grundspil. Der er tre point og en 13 mål bedre målscore ned til Brøndby på andenpladsen med bare én kamp igen.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?