30. oktober 2020
Simon Omme var TMS Ringsteds bedste i 1. halvleg, men i 2. halvleg blev han bænket, og så var det Nicolaj Nørager-show for resten.  Foto: Jeppe Lodberg
Simon Omme var TMS Ringsteds bedste i 1. halvleg, men i 2. halvleg blev han bænket, og så var det Nicolaj Nørager-show for resten. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: TMS var i problemer - men vandt topkampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TMS var i problemer - men vandt topkampen
Opdateret 03. november 2019 kl. 12:46
Sport DAGBLADET - 02. november 2019 kl. 15:34
Af Kasper Nørgaard Hansen

Det holdt hårdt på en halvskidt dag, men efter en intens affære slog TMS Ringsted lørdag HC Midtjylland med 31-27 i ude- og topkampen.

Kampens start blev hæsblæsende og i højt tempo - og anført af et ganske medrivende hjemmepublikum lod HC Midtjylland sig ingenlunde kue af rækkens førerhold fra TMS. Især hjemmeholdets fløj- og stregspil fungerede glimrende i kampens første 10 minutter, hvor holdet da også kom foran med 5-4.

I den fase hakkede TMS Ringsteds offensiv til gengæld, og hér var det småt med sammenhængende angrebsåbninger. Derfor måtte Nicolaj Nørager flere gange ty til »langskud med opspil fra sig selv« - og det var en operation med blandet succes.

Men som halvlegen skred frem kom der mere bid i skuddene fra Nørager, ligesom TMS' kontraspil også så små begyndte at rulle. Og med 19 minutter spillet havde de grønblusede opbygget en rimelig solid 11-7-føring.

En mand, der dog fungerede hele vejen igennem 1. halvleg var højrefløjen Simon Omme. På trods af det enormt lille halgulv, hvor stregerne går nærmest helt ud til banderne - således at fløjene har meget lidt plads at gå på - scorede Omme alligevel på fire af fem skud i 1. halvleg.

Gæsterne nåede faktisk foran med hele seks scoringer med otte minutter til pausen, men så begyndte holdet at sløse voldsomt i sit 7-mod-6-spil. Det betød et par HCM-scoringer i tomt mål, samt en generel opblomstring i hjemmeholdets spil.

Og ved pausen var Ringsted nu pludselig kun foran med 16-14 - efter at have tabt de sidste fem minutter af halvlegen med 2-6.

2. halvleg startede i lidt samme spor, i den forstand at midtsjællænderne ikke formåede at trække fra - og i øvrigt stadig havde store problemer med at inddæmme HCM's indspil til stregen Jeppe Krogh.

Den første tredjedel bød også på et hav af udvisninger - hvor begge hold blev ramt - og det var generelt en meget lidt køn periode i opgøret. 20-19 førte TMS akkurat stadig, da haluret rundede 42:00, og stemningen blev mere og mere fortættet i den lille hal.

Midtjylland fik også udlignet af et par omgange, og så lignede det rent drama i det sidste kvarter. Og det blev det. TMS kom foran med tre, men blev hentet igen - i en blanding af dumme fejl af Morten Nyberg og en generel mangel på målmandsredninger.

Ja, faktisk sad man i slutfasen med fornemmelsen af, at hvis ikke TMS havde haft Nicolaj Nørager, så var HCM nok trukket fra i denne periode. Men med sit 11. mål i kampen til 27-25 i TMS-favør gav han sit hold en lille stødpude til de sidste fem minutter.

Og da værternes Andreas Sommer et par minutter senere fik direkte rødt efter at have tacklet Morten Hempel lige i ansigtet, var kampen reelt afgjort - for i det følgende angreb nettede, ja hvem ellers, Nicolaj Nørager til 29-25. Og derfra var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?